Knäckepizza taco style med Svecia-ost

Svensk Svecia-ost, köttfärs från Siljans Chark i Mora, svensk skinka. Tomatsås på nordiska pizzamästarens Josef Hakimis hemliga recept. Botten på Leksands Knäcke som innebär 20% fullkornsrågmjöl. Så vansinnigt god. Blev mäkta imponerad av den. Jag fick prova tacopizzan som har den gudagoda tomatsåsen, krispig paprika, precis exakt perfekt med Svecia-ost och nötfärs. 

Den finns i tre olika sorter, Skinka/ost, Taco style och en vegetarisk med soltorkade tomater, svamp och feta. Det är knäckepizza från Leksand som blivit senaste pizzatrenden. Jag hoppas verkligen att det här inte är en trend utan här för att stanna. Minst lika god som vanlig pizza, men nyttigare. Knäckepizzan finns att köpa på Ica och Citygross och det rekommenderade priset är ca 37 kr i butik. Den kommer i frysförpackning i storlek motsvarande en halv pizza. Alldeles lagom. Det är 80% fyllning och 20% bröd. Det gör den ytterst mättande. Du värmer den några minuter i ugnen och botten blir sådär lite mjuk, men ändå krispig. Alltså det här är så gott så ni anar inte. 

Klickade på lite av Åbergs Salsa – Bocken brinner. Hur god var inte den! Det är riktigt drag i den också. Helt utan tillsatser. Ser ni den så missa inte att köpa med flera burkar. Väldigt god att klicka över på pizzan doppa tacochips i eller ha till mat.  Kan rekommendera några avsnitt av fenomenala serien SKAM som jag har börjat följa. Såg färdigt nästan hela säsong 1 igår samtidigt som jag åt knäckepizzan tacostyle. 

Knäckepizzan finns också i sociala medier. Instagram: @knackepizza. Facebook: facebook.com/knackepizza .

Nu några till avsnitt av SKAM!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *