Mousse au Chocolat med Björnbär

Här kommer ännu ett recept på vit chokladmousse. Det är väl bland det bästa som finns! Liten insats för ett storartat resultat. Den här moussen kan göras kvällen innan. Kom bara ihåg att inte spara några rester eftersom det är ägg i! Du kan också lätt förbereda choklad- och sockerdekorationen kvällen innan. Alltså LÄTT! Jag använde Lindts Mousse au Chocolat Blanc. Du kan ta vilken fin vit choklad som helst, men då tar du 100 g. Jag fick ta mer av Lindts eftersom den är luftigare och mjukare i konsistensen.

För 4 pers:
1 kaka (140 g) av Lindts Mousse au Chocolat Blanc eller annan fin vit choklad (100 g)
2 äggulor
1 msk socker
2 dl vispgrädde (vispad)
2 äggvitor (hårt slagna)
1 nypa salt

Björnbär eller andra bär

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och lägg i bunke. Häll över sjudande varmt vatten över chokladen så det precis täcker bitarna. Låt stå i 2 minuter. Absolut inte röra runt i det. Efter 2 minuter häller du försiktigt bort vattnet så att det bara återstår 1 msk i bunken med chokladen. Rör runt direkt. Rör ner äggulor och rör moussen jämn.

Vispa ner 1/3 av den vispade grädden med chokladsmeten. Vänd försiktigt ner resten av den vispade grädden.

Vitorna vispas tillsammans med nypan salt så att bunken kan vändas upp och ner utan att äggviteskummet rinner ut. Strö ner sockret och vispa tills äggviteskummet glänser. Vänd ner försiktigt i chokladsmeten.

Ställ kallt, minst 3 timmar, eller över natten. Innan servering så mosar du lätt sådär 3 björnbär till varje glas (eller vad du vill servera i), skedar i moussen och dekorerar.

Chokladdekoration:
Smält lite mörk choklad. Ringla ut lite kors och tvärs med matsked till dekorationer på bakplåtspapper. Ställ kallt liten stund.

Sockerdekoration:
Smält cirka 1 ½ dl socker i kastrull (Jag droppade i 3 droppar lime också). Se upp för det går riktigt fort. Jag brände den första omgången! Med matsked ringlar du lite kors och tvärs på bakplåtspapper för önskvärda dekorationer. Ställ kallt tills de stelnar.

Dessa kan göras dagen innan och bevaras i burk med lite bakplåtspapper emellan så de inte klibbar ihop.

Linda

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *