Mejerifri chokladrulltårta med lime curd och hallonsylt

Mejerifri rulltårta chokladtårta med hallonsylt lime curd sojagrädde 

Mejerifri chokladrulltårta med lime curd, minimaränger och hallonsylt. Fluffig sojagrädde. Det blir en himmelsk, lätt syrlig, bärig, chokladig och somrig fikastund med den här rulltårtan. Mejerifri genom att byta ut vispgrädden mot sojagrädde. Eftersom min dotter inte riktigt tål mejeriprodukter. Sojagrädde tycker jag blir riktigt gott när den blandas upp med något som t ex curd eller som här även minimaränger. Du kan såklart ha vanlig vispgrädde istället.  

Jag hade en period för en herrans massa år sedan då  jag jämt och ständigt gjorde rulltårtor. Alla möjliga sorter och en herrans massa olika fyllningar. Blev expert på att få dem perfekta, att dra av bakplåtspapperet så att det lossande snyggt, att lägga p fyllningen sådär lagom långt ut. Sedan gjorde jag inte en rulltårta på många år. Nu är jag tillbaka. Rulltårta måste vara det ultimata bakverket, går att variera hur mycket som helst. Så ni kommer nog få en hel del rulltårtor i sommar minsann. För att inte tala om rulltårtor till jul, eller Halloween. 

Mejerifri chokladrulltårta med lime curd och hallonsylt

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

3/4 dll vetemjöl

2 msk potatismjöl

2 msk kakao

1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl vispbar sojagrädde

1 dl minimaränger

1/2 dl lime curd

1/2 – 1 dl hallonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 225°

  1. Vispa ägg och socker fluffigt
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao i en annan bunke och rör om. Vänd ner i äggsmeten, gärna med en slickepott. 
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll på smeten och bred ut över hela pappret. Ca 30×40 cm. 
  4. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. 
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och strössla ut socker över hela bakplåtspapperet. 
  6. Vänd över rulltårtan på det sockrade bakplåtspapperet. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på och låt den svalna av.

Fyllning

Vispa grädden. Sojagrädden ska vara riktigt kall då den vispas och den vispas rätt länge för att bli fast. Rör ner lime curd och minimaränger i grädden. 

Bred över hallonsylten över kakan. Bred över lime grädden, men inte riktigt ända ut till kanterna. Lämna några centimeter från kanterna fri. Rulla ihop rulltårtan från långsidan.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *