Rabarberbellini, tryffeldipp, rostade mandlar

Rabarberbellini rostade nötter dipp

Rabarberbellini, tryffeldipp med grönsaker och rostade mandlar. Torsdag när den är som bäst och godast. Det här är även starten på min långa ledighet. Välförtjänt och efterlängtad. Jag är nu ledig från och med idag till augusti. Men jag behöver gå in och sammanställa lite saker imorgon fredag. Men sen så.  Jag firade dock redan i tisdags med det här upplägget då en underbar vän kom förbi och vi pratade iväg kvällen. 

Rabarberbellini dipp

Rabarberbellini rekommenderar jag verkligen. Recept på rabarberpuré med lätt smak av vanilj får du här nedan. Läskande och enkelt. Du kan göra purén flera dagar innan. Så lätt att fixa rabarberbellinin då. Rostade mandlar är nästan för gott, de blir krispigt knapriga av att rostas. En tryffeldipp lyfter alla grönsaker till nya höjder. Tycker alltid att tryffel ger en lyxig touch till allt.  

Rabarberbellini

Gör en sats med rabarberpuré och häll upp på flaska. Förvara i kylen. Den håller sådär 2 veckor. Du kan även använda den till en särdeles läcker Rabarbercocktail med vaniljvodka. 

Rabarberpuré

350 g rabarber

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vatten

 

1. Skölj av rabarbern och slanta den centimetertjockt.

2. Koka rabarbern med socker, vaniljsocker och vatten. Ca 5-10 minuter tills sockret har löst sig, rabarbern är mjuk och allt kokat ihop.

3. Använd mixerstav för att göra en slät puré. Sila puréen genom en sil. Låt svalna och ställ i kylen.

Rabarberbellini

Ca 1 msk Rabarberpuré

Fyll på med champagne 

Tryffeldipp

100 g färskost (t ex philadelhia)

1 dl Crème fraiche

1 tsk tryffelolja

nypa flingsalt

Rör ihop allt, vispa det gärna så att blir det en fluffigare dipp

Rostade mandlar

200 g mandlar

2 tsk neutral olja

stor nypa flingsalt

Hetta upp oljan i en panna och rosta mandlarna tills de börjar ta färg. Rör om emellanåt och kom ihåg att de bränns snabbt. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och strössla över saltet direkt. Låt de svalna av då kommer de ha krispat till sig. 

 

Rabarberbellini rostade mandlar tryffeldipp grönsaker

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.