Entrecôte inlindad i parma med touch av apelsin och tellicherrypeppar

entrecote grillad polenta parmesan

Entrecôte, lätmarinerad i apelsin och Tellicherrypeppar, omlindad med parma. Toppengod helgkänsla på det. Tänkte ni skulle få mina recept från helgens middag. Till det grillad polenta, Rödvinssås och Limefromage kommer.

Du behöver

800g Entrecôte i ett stycke

1 apelsin

1½ tsk Tellicherrypepparkorn

parmaskivor ( eller bacon)

Gör så här

1. Skär apelsinen i tjocka skivor och blanchera 1 minut (dvs lägg ner skivorna i kokande vatten och ta upp efter 1 minut)

2. Mortla pepparn grovt. Gnid in köttbiten med pepparn. lägg på apelsinskivorna ovanpå och vira in allt i plastfolie. Lägg in i kylen sådär 12 timmar.

Entrecôte

Sätt ugnen på 200 C och ställ in en ugnsform i ugnen så att den blir het

1. Ta ut köttbiten ur kylen och ta bort apelsin (men släng inte). Salta lätt.

2. Lägg på skivor av Parmaskinka (eller bacon) över hela ovansidan. Bind om med matsnöre. Lägg på apelsinskivorna. Sätt i en termometer. Lägg steken i den förvärmda formen.

3. Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 min.

4. Efter 30 min drar du ner temperaturen till 150 C och låter ugnsluckan vara öppen.

5. Låt vara inne till önskad innertemperatur (50 C- blodig, 60 C – rosa, 70 – genomstekt). Stäng av ugnen och låt steken ligga kvar i den avstängda ugnen, med öppen lucka, ca 10 min.

6. Skär skivor och servera, gärna med polenta, rödvinssås och sallad.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *