Nötpanerad kyckling med Mangosalsa…Mmmmmums!

Nötpanerad kyckling med mangosalsa
Nå kycklingfilé med ett täcke av hasselnötter och parmesan? Lite snabbt ihopblandad mangosalsa till? Fräscht, snabbt och massa goda smaker. Hittade receptet då jag bläddrade runt i en massa mattidningar, gjorde om det något, blev toppen!
Mangosalsa
Du behöver (4 pers)
Kycklingen
800 g kycklingfilé (gärna den färdigdelade)
100 g hackade hasselnötter
250 g parmesan
salt,peppar
Mangosalsa
1 paket frysta mangokuber (tinade)
2 avokado
1 chili
½ kruka koriander
2 msk olivolja
2 tsk honung
salt, peppar
Gör så här
Kycklingen
Sätt ugnen på 200 C
Riv parmesan, hacka hasselnötterna fint (jag använde färdighackade hasselnötter). Blanda nötter med parmesan, tillsätt lite salt och peppar. Dela kycklingfiléerna på mitten så det blir två tunnare filéer. Jag använder färdigdelade bröstfiléer. Torka ovansidan med lite hushållspapper. Lägg filéerna i lätt smord ugnsform. Bred ut ost- och nötblandningen över kycklingen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 70 C. Avsluta gärna med lite grillfunktion så att den får en knaprig gyllenbrun yta.
Mangosalsa
Blanda mangokuber med avokado skuren i mindre kuber, finhackad chili och hackad koriander. Blanda ihop olivolja med honung, lite salt och peppar, häll över.

Linda

0 kommentarer

    • Det var så så gott, och du kan göra den med vilka nötter som helst. Jag kan tänka mig att det blir gott med pistagenötter, valnötter och även mandlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *