Bubbel med björnbär och rosmarin

DSC_0001Nyårsdrink som gav mersmak: Champagne med björnbärssirap och rosmarin. En perfekt kombination. Gör du björnbärssirapen i förväg så tar drinken sådär 1 minut att göra.

Du behöver
Mousserande (champagne, Prosecco eller annat bubbligt)
Sockerlag
Frysta björnbär
Ekologisk färsk rosmarin
Färska/frysta björnbär att ploppa ner i själva drinken
Gör så här
Ställ in champagneglasen i kylen
Sockerlag
Börja med sockerlagen (Det gör inget om det blir för mycket sockerlag. Bara häll upp i liten flaska och bevara i kylen, toppen till drinkar och desserter). Blanda lika delar socker med vatten i en kastrull, t ex 2 dl vatten och 2 dl socker. Koka upp under omrörning tills sockret löst upp sig helt.
Björnbärssirap
Lägg i en näve frysta björnbär i den heta sockerlagen. Använd gärna mortel på bären i sockerlagen för att mosa sönder dem. Annars gaffel eller dylikt. Rör runt så att det hela blandas. Sila sockerlagen genom en sil för att få bort bärrester. Pressa gärna på lite med mortlaren för att få in så mycket bär som möjligt i sockerlagen. Låt kallna. Det här kan du göra dagen innan, sockerlag håller sig minst två veckor i kylen.
Drink
Ta ut glasen ur kylen. Häll i lite björnbärssirap i botten på glasen. Toppa med bubbel. Ta av en kvist rosmarin till varje glas och gnugga bladen lite för att smaken ska frigöras. Lägg en stor kvist i varje glas. Ploppa ner ett björnbär. Servera.
Ps. Prenumerera gärna på Matstugan så missar du inte recept, tävlingar, tips mm. Genom att gilla inlägget på Bloglovin’ så får fler ta del av receptet!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *