Biskvier med Chevre och hallon

B I S K V I E R, med chevre och hallon i en fluffig marängsmörkräm som fullkomligt smälter i munnen. Gjorde dessa i påskas och här kommer då receptet. Du kan också göra minibiskvier såklart. Jag doppade några i vit choklad och några i mörk choklad, båda blev lika makalöst goda. De kanske låter helt crazy med getost i kakor, men kombon hallon, smörkräm och getosten är WoW.

Du behöver (till ca 30st)
100 g mandelmassa
1 äggvita
1/4 dl socker
Marängsmörkräm
½ dl hallon
30 g chevre
Chokladöverdrag
100 g mörk choklad (att doppa i)
100 g vit choklad (att doppa i)

2 tsk neutral olja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C
Riv mandelmassan så fint som det bara går. Vispa äggvitan till hård skum. Vänd ner mandelmassa och socker. Rör runt försiktigt tills smeten är jämn.
Klicka (eller spritsa) ut små klickar på bakplåtspapper. In i ugnen ca 5-10 minuter. De ska vara lite gyllenbruna men mjuka. låt dem svalna.
Marängsmörkräm
Gör marängsmörkräm enligt inlägg här på bloggen om just hur man gör en Marängsmörkräm och tillsätt smaksättningarna och rör om. Låt smörkrämen kallna i kylen. Bred på fyllningen på bottnarna. Kom ihåg att det är på bottnarnas undersida, alltså den de låg mot plåten med som du lägger fyllningen på. Ställ in i frysen så fylllningen blir hård, de är mycket lättare att doppa i smält choklad då.
Smält choklad, tillsätt oljan och doppa biskvierna och lägg på bakplåtspapper. Dekorera om du vill med strössel eller annat fint.
Låt svalna, men inte i kylskåpet eftersom de blir lite ’svettiga då’. Däremot går de utmärkt att frysa.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *