Räksallad med misodressing och torrostade nötter

Räksallad med misodressing och torrostade nötter

Räksallad med misodressing och torrostade nötter. Massa avokado och gurka. Koriander på det också såklart. Misodressingen är verkligen pricken över i:et med sin umamismak. De torrostade jordnötterna ger det där härliga crunchet. Jag använder oftast Vannemeiräkor i sallader p g a mer matigt, men föredrar du vanliga så tar du det såklart. Enligt min mening så är det här en perfekt lunch eller som en något lättare middag.

Räksallad med misodressing och torrostade nötter

Om vi går tillbaka till det här med miso. Ni har säkert testat misosoppa. Miso är en japansk bönpasta som görs genom att jäsa sojabönor, ris eller korn och havssalt samt vatten tillsammans med en mögelsvamp. och den kan vara allt från vit till mer beige. Den vita mison är snäppet sötare. Massa umamismak och passar perfekt i såser och röror. Jag hade aldrig använt misopasta i mat tills för några få år sedan då jag testade och fastnade direkt. Det kan vara något klurigt att hitta i butik, men finns på massa ställen på nätet att skicka efter. Miso har dessutom många hälsosamma egenskaper då den är rik på mineraler, vitaminer och protein. Att den innehåller levande enzymer och bakterier gör dessutom att den är bra för matsmältningen. Kom dock ihåg att inte koka den för då förstörs de goda bakterierna.

Räksallad med misodressing och torrostade nötter (4 port)

  • 1 tsk pressad vitlök
  • 500g Vannameiräkor
  • 1/2 msk smör
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/4 tsk cayennepulver
  • 2 små avokado, skuren i bitar
  • 1 gurka, i små trekanter
  • 1 liter (knappt) bladspenat
  • Koriander
  • Torrostade jordnötter

Misodressing

  • 2 cm ingefära, riven
  • 3 msk olja
  • 3 msk lime saft
  • 2 msk agave
  • 1 1/2 msk vit miso pasta (hittas i större livsmedelsbutiker)
  • 1/2 tsk vitlök, pressad
  • 1/4 tsk salt

Gör så här

Dressing

  1. Mixa ihop alla ingredienser, till en slät dressing. Ställ åt sidan tills det är dags att äta salladen.

Sallad

  1. Hetta upp smöret i en panna på medium värme. Tillsätt vitlök och räkorna. Pudra över chilipulver och cayennepulver över räkorna. Rör runt tills räkorna fått en rosa, lätt gyllenbrun färg.
  2. Lägg upp bladspenat, avokado, gurka och räkorna i serveringsskålar.
  3. Häll över generöst med dressing, Strössla över koriander och torrostade jordnötterna.
  4. Servera direkt.

Lättare och godare än så här kan det knappast bli

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *