Fisk i panna med en mustig tomat-, vitlök- och bönsås

Fisk i panna med en mustig tomat-, vitlök- och bönsås

Gudagod fisk i panna med en mustig tomat-, vitlök- och bönsås. Massa fint riven parmesan över hela härligheten. Gärna rött ris på sidan. Att något som är så nyttigt kan smaka så gott! Den här fisken med matiga bönor och massa smak av basilika och persilja skulle jag kunna äta minst tre gånger per vecka. 

Fisk i panna med en mustig tomat-, vitlök- och bönsås

Mina barn är tyvärr inga bönbarn. Jag älskar bönor, tycker de ger en så bra mättnadskänsla. Bönor smälter så bra in i andra rätter dessutom. Men mina barn går det inte att lura, de märker direkt när det är bönor i en rätt. Nu var väl inte den här så representativ eftersom det tydligt är massa bönor. De gillade verkligen fisken men plockade bort alla bönor. Så jag tror det får bli min favoriträtt då barnen inte är hos mig. 

Fisk i panna med en mustig tomat-, vitlök- och bönsås

Skönt också att laga allt i en panna. Lite disk och allt färdigt att servera direkt ur pannan eller bara att lägga upp på serveringsfat. 

Fisk i panna med en mustig tomat-, vitlök- och bönsås

Så här kommer då receptet. 

Fisk i panna i mustig tomat-, vitlök- och bönsås (4 pers)

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, pressade

5 tomater, tärnade

1 burk vita bönor, sköljda 

Färsk basilika (riven) och persilja (hackad)

1 stor nypa salt, nymald svartpeppar

ca 400 g torsk

olivolja

1/2 buljongtärning + 1.5 dl vatten, ihopblandat

4 msk smör

Parmesan, finriven

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop de tärnade tomaterna med sin saft, bönor, olivolja, vitlök, örter, salt, peppar. Ställ åt sidan så smakerna får sätta sig medan det andra förbereds.
  2. Hetta upp en skvätt olivolja i en panna på mellanvärme. Torka av fisken något. Salta, peppra och stek några minuter på varje sida så ytan får en gyllenbrun färg. Ta upp fisken ur pannan och lägg åt sidan. 
  3. Tillsätt tomatblandningen i pannan. Tillsätt smör. Låt sjuda. Såsen ska tjockna till. Häll i lite av buljongen i taget för att tunna ut såsen. Smaka av med salt och peppar. Då såsen är lagom tjock och täcker baksidan av en sked så lägg tillbaka fisken. Skeda över såsen över fisken. Strössla över massa finriven parmesan. Servera. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *