Kyckling- och paprikagryta med Melting potatoes

Kyckling- och paprikagryta med Melting potatoes

Kyckling- och paprikagryta med Melting potatoes är bara så gott. Har ni smakat Melting Potatoes ? Det är en slags ugnsrostad potatis som är krispig på ytan och saftig på insidan. Gärna smkasatt med citron, timjan och vitlök. Lätt att göra och helt fantastisk. Den här kycklinggrytan är också en hit med massa massa paprika. Helt enkelt mums. 

Kyckling- och paprikagryta med Melting potatoes

Det här receptet publicerade Svensk Fågel på sin sida under våren. Jag tycker verkligen om kyckling som råvara och har deltagit i flera tävlingar som Svensk Fågel hållit i och samarbetat med dem mycket genom åren. Kikar ni in på deras sida så hittar ni även min Pulled Chicken . Den tog jag fram INNAN hela ’hypen’ med pulled det och pulled det blev populärt. Kände på mig att det skulle pulled meat skulle bli en succé. Jag har även tagit fram receptet på Ceasar sallad med asiatisk dressing som finns på samma sida. Testa, den är så himlans god. 

Kyckling- och paprikagryta

650 g kyckling i strimlor

3 paprikor, gärna olika färger

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

olivolja

1 burk krossade tomater

1 msk grönsaksfond

2 nypor chiliflakes

salt, nymalen svartpeppar

Färsk Basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikorna och skär i större bitar. 
  2. Hetta upp olivolja i en stor panna. Fräs på kycklingstrimlorna, vitlök och lök några minuter. Lägg i paprika i pannan och fortsätt fräsa på några minuter.
  3. Tillsätt tomatkross, grönsaksfond och chiliflakes. Låt småputtra i ca 20 minuter under lock. Rör om någon gång emellanåt. 
  4. Smaka av med salt. 
  5. Toppa med basilikablad. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *