Veckomeny och cookies med valnötter och dadlar

veckomeny och cookies med valnötter och dadlar

Veckomeny och cookies med valnötter och dadlar. Kale Ceasar sallad var en stor succé på ett event innan jul. Jag ar gjort den flera gånger sedan dess. Den får med lite sardell bli veckans fiskrätt. Veganska frasvåfflor, alltså bara testa. Håller på att lära mig det ’veganska köket’. Tack till min älskade lilla dotter med mjölkproteinallergi som fått mig att ’gå utanför boxen’. Ja har lärt mig enormt mycket sedan det visade sig att hon mår bättre utan mjölk. Vi är inte veganer, men nosar lite på de recepten och imponeras. Blomkålsgryta med kyckling och bacon gillar barnen fast de inte tycker om blomkål, in vanliga fall. Den tar smak av allt annat och chutneyn. Supergott blir det. Korvgrytan är en riktig fjäskis, barnen älskar den. Den är superod och känns lyxig. 

Jag har inte bloggat på hela helgen. Såklart skulle jag det. Men då det är barnhelg så är det så svårt att få tillfälle att blogga. Varannan helg är jag helt själv med barnen och då ska det fixas frukost, lunch, middag och mellis. Bordet dukas, dukas av, diskas. Aktiviteter ska planeras och iscensättas. Det ska städas, läsas läxor, läsa böcker för båda barnen. Det ska handlas. Barnen ska duschas, tänder borstas. Jag är så trött då de är i säng efter 20 att jag också oftast somnar. Vi hade en underbar helg med många vänner. Barnen lekte med kompisar fredag kväll. Hela lördagen, nästan, var vi på Nordiska museet med nära, och kära, vänner. Toppenställe för barn. Mer om det i veckan.

Vi åt på MAX allihopa. Jag tog deras nya, galet goda, Grand Deluxe BBQ Dream. Två rundlar krispig och mjuk halloumi, lökringar, mild majonnäs, gurka och briochebrödet. Kan nog inte bli godare. Mer om det också i veckan. Här kommer i alla fall veckomenyn:

Veckomeny och cookies med valnötter och dadlar

Veganska frasvåfflor

Kale Ceasar sallad

Blomkålsgryta med kyckling och bacon

Korvgryta

En dag under 2016 års tidiga sommardag, bakade jag och barnen Cookies med valnötter och dadlar . De blev så populära och kombon dadlar och valnötter är verkligen helt helt underbar. Barnen tyckte verkligen om dessa. Så småningom ska jag försöka göra om receptet så det blir mjölkfritt, men tills dess får ni kära bloggläsare  i alla fall prova på det. Kanske har ni, som jag, lite dadlar över från julen. Jag funderar på att göra en dadelkaka av något slag. 

Ha en toppenvecka!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.