Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis

ICA Jul 2016 frukost

Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis bjöd ICA på under sin julfrukost i september. Den var så  världsgod att jag bara måste dela med mig till er inför adventstider. Årets alkoholfria glögg som även barnen kommer älska. En dryck som, i alla fall jag, kommer göra och hälla upp på termos till skridskoåkning och skidåkning under vintern, inte bara vid jultider.  

Blåbärsglögg

2 dl konc.blåbärsdryck
1 dl rårörsocker
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
3 stjärnanis
1 msk pressad limesaft
1 liter vatten
 
Till servering
2 dl frysta blåbär
1 lime
 
Blanda alla ingredienser och koka upp glöggen. 
 
Vid servering
Lägg ner frysta blåbär och
skivad lime i glöggen.
Serveras varm eller kall.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *