Korvstroganoff på kyckling – Mjölkfri

500 g korv
1 gul lök
2 msk mjölkgritt margarin
1 dl havregrädde
1 msk vetemjöl
1 dl havredryck

2 dl imat fraiche (mjölkfri creme fraiche)
½ dl tomatpuré
½ dl ketchup eller chilisås
salt och peppar

Lite färsk gräslök

Gör så här

  1. Skär falukorv i stavar och stek på i mjölkfritt margarin så att de får lite färg. Häll över i skål.
  2. Hacka lök och stek mjuk i mjölkritt margarin.
  3. Rör ut vetemjöl i lite av havregrädden. Tillsätt till löken tillsammans med resten av havregrädden, imat fraiche och havremjölk.
  4. Värm upp och rör ihop till en jämn sås.
  5. Blanda ner korvstavarna och låt småputtra i ca 15 minuter.  
  6. Klipp över lite färsk gräslök

Linda

En kommentar

  1. Åh, har de kommit med en mjölkfri créme fraiche? Min äldste son hade mjölkallergi när han var liten och det har på senare år kommit så många bra alternativ för mjölkprodukter. Men jag vet när man var ”mitt i” allergin att man blev så överraskad att det fanns mjölk i de konstigaste produkterna, som exempel maränger.. och att folk blandar ihop laktosintolerant och mjölkproteinallergi..
    Jag hoppas att allergin växer bort på din yngsta! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *