Veckomeny och Créme Brulée på lakrits och vit choklad

veckomeny

Gratinerad chevre med sharonfrukt, thaiinspirerad sallad med kyckling, fiskgryta med saffran och fänkål och barnens favorit, biffar med feta och spaghetti insvept i en extra härlig tomatsås. Det blir veckomenyn lite såhär sent.

dsc_0969

Det var min barnhelg. När jag har barnen så har jag inte en sekund över. Jag kan inte sätta igång datorn och blogga på. På kvällarna är jag så trött att jag ofta bara somnar på soffan efter att ha läst bok för båda barnen. För Magda läser jag just nu Gruffalon och för Annie SVJ av Roald Dahl. Min yngsta är rätt intensiv just nu, eller nu och nu, så har det varit under de senaste åren. Hon har ett humör utan dess like. Vi har en kamp om det mesta Men hon är samtidigt den mest lilla fantastiska varelse. I helgen var hon i evigheter i badrummet. Det visade sig att den lilla 5 åringen hade putsat och skrubbat hela badrummet. Lagt mitt armband på ett fint sätt, torkat av handfatet osv. En annan kväll satt hon så länge tyst på rummet. hon hade gjort så fina teckningar och ansträngt sig för att skriva så fint till mig. Sedan hade hon gått in i mitt sovrum och lagt allt som en fin överraskning på min kudde. 

Ja, just det, vi sov ju över, lite sådär spontant, hos vänner till oss. Vi hade en övernattning extra allt. Mer om det imorgon. Tänkte att jag skulle få ut veckomenyn till er. 

Veckomeny

Gratinerad Chevre med Persimon eller Sharonfrukt

Thaiinspirerade sallad med kyckling, cashewnötter och massa goda örter

Fiskgryta med saffran, fänkål och vin

Biffar med fetaost och spaghetti insvept i tomatsås deluxe – Barnfavorit

lakrits-creme-brulee-ricottasallad-och-coq-au-vin-mandag3

Denna här fick jag ingen finfin bild på innan den var slut, men alltså Créme Brulée med lakrits och vit choklad är smaker som bara smälter i munnen. konsistensen och texturen med det knäckiga mot det silkesmjuka. Vill ni överraska någon så testa den här versionen av klassikern Créme Brulée. Tycker ni om Créme Brulée? Det är min numero uno dessert. Den är så överraskande lätt att göra men ser och smakar sådär raffinerad och lyxig. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *