Mjölkfri chokladsmoothie och tortilla med ägg – Frukost

Frukost med tortillasmörgås och mjölkfri chokladsmoothie 

Mjölkfri chokladsmoothie och tortilla med ägg – Frukost. Så här ser det rätt ofta ut hos oss. Vår favoritsmoothie är numera Oatlys chokladmjölk mixad med banan och jordnötssmör. Det kombinationen är nästan för god. Testar just nu om min yngsta dotters eksem blir bättre om man gör kosten mjölkfri. En utmaning att ta bort mjölkprodukter helt ur kosten. Man inser hur mycket det är mjölk i. Tacksam för alla mjölkfria produkter som jag tidigare knappt kände till. Har ni bra tips på mjölkfria produkter eller goda saker man kan baka eller laga så tipsa mig gärna! 

Frukost med tortillasmörgås och mjölkfri chokladsmoothie

Till oss tre, mig och tjejerna, mixar jag ca 6 dl mjölk, 1-2 bananer, 1 stor generös sked med jordnötssmör och några isbitar. Häll upp på småflaskor eller glas och stick gärna ner ett sugrör. Det gör det alla gånger festligare. 

Frukost med tortillasmörgås och mjölkfri chokladsmoothie

Äggsmörgås på tortillabröd blir till en klämma som är lätt att tugga i sig. Man kan dekorera lite med det man har: tomat, paprika, sallad, kryddor osv. Jag börjar med att vändsteka äggen. Sedan lägger jag dem på små tortillas, minsta storleken, och sätter in i ugnen några minuter. Gärna med lite riven ost på. De ska bli lite stela, men inte för mycket för då blir de torra och går sönder då du klämmer ihop dem. 

Skön Söndag på er

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *