Prisad olivolja och balsamico med honung

doleon-kallpressad-olivolja

Olivoljan Doleon, som 2015 fick guldmedalj i prestigefyllda New York olive oil competition, finns nu i Sverige. Den kallpressade extra jungfruolivoljan Doleon har fått flera priser. Jag fick deras olivolja och även deras balsamico med honung. Balsamicon är gjord med ekologisk äkta grekisk honung som har lagrats tillsammans med balsamicon i trätunnor. Just nu kan du bara köpa dem direkt via importören Fundly. Just nu extrapris för oljan, 120 kr, och balsamico med honung, 120 kr. 

Sia Natures Icon drivs av familjen Makris som i över 250 år har tillverkat olivolja enligt samma traditionella process som förfinats över åren på familjegården i Doloi. Namnet Doleon har ursprung i gårdsnamnet Doloi och det antika ordet eleon, vilket betyder olja. Oliverna plockas för hand för att de inte ska skadas, bara en sådan sak!

doleon-kallpressad-olivolja

De är verkligen kanon båda. Olivoljan har en medelhög intensitet. Den är lätt fruktig i smaken. Passar finfint till sallader, fisk, grillat kött och surdegsbröd. Eller gör en dressing med olivoljan och balsamicon. 

 

 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *