Min Stora Dag förverkligar barns önskedrömmar

min-stora-dag

Jag började gråta när jag skulle berätta för min äldsta dotter om vad Min Stora Dag gör för barn med svåra sjukdomar och diagnoser. Tycker att deras arbete är så fint att det knappt finns ord för det. Min Stora Dag är en svensk insamlingsstiftelse som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige. Här ovan är bara några av de otaliga otroliga exempel på hur de har fått barn som är på ett jobbigt ställe i livet att skratta och le:

Max som har en svår sjukdom älskar brandbilar! Han fick besöka en riktig brandstation och vara brandman för en dag.  Tella, en flicka som vid tre års ålder konstaterades ha neurofibromatos typ 1 som orsakar en rad följdsjukdomar. Hon har diagnosen adhd och har nyligen avslutat en två år lång behandling mot en hjärntumör. Hennes dröm var att träffa sina största idoler Samir och Viktor. Rebecka som har en kronisk blodsjukdom som heter Evans, drömde om att ”bada och simma i varmt vatten”. Beata från Mariestad som snart fyller 18 år har en svår sjukdom som gör livet extra tufft. Men hon älskar att baka. Hon fick vara med en dag bakom kulisserna på Hela Sverige Bakar. Vill ni se mer av vad de gör så titta in på Min Stora Dag Facebooksida (Bilderna ovan är från Min Stora Dags hemsida). 

power-of-colours%2c-white-agate%2c-all-three

Syster P armband till förmån för Min Stora Dag

Syster P har nu designat två magiska pärlarmband, med Syster P logga i sterling silver pläterad med 18K guld, till förmån för Min Stora dags arbete. För varje armband som säljs går 100 kronor till Min Stora Dags arbete med att ge barn med svåra sjukdomar en alldeles speciellt guldkantad upplevelse i sin vardag att längta till, uppleva och minnas. Du hittar armbanden i Min Stora Dags webshop eller hos Syster P

power-of-colours%2c-man_all-three

Min Stora Dag

Organisationen som grundades år 2000 är religiöst och politiskt oberoende. Under 2015 ordnade Min Stora Dag aktiviteter för 3000 barn och tonåringar. Visionen är att alla barn i Sverige med svåra sjukdomar och diagnoser ska få vara med om något utöver det vanliga, något positivt som ger kraft och självkänsla. Verksamheten får inga statliga bidrag utan är helt beroende av gåvor från företag, privatpersoner och stiftelser. 2015 var Min Stora Dags omsättning 24,6 miljoner kronor. Endast 7 % av Min Stora Dags kostnader är administration. 

dsc_0354

Självklart stödjer jag och barnen Min Stora Dag med armband från Syster P.  Det är vårat finaste armband och vi brukar ha på oss dem samtidigt. Vi hade dem senast till min brorsdotter Biancas dop. 

dsc_0345 

Varje armband finns för både vuxna och barn.  Armbanden, Power of Colours,  har stenar i sju olika färger som symboliserar både våra sju chakran och regnbågens alla färger. Regnbågens sju färger sägs också vara kopplade till våra sju chakran, som enligt österländsk tro påverkar olika delar av kroppen. Syster P har designat sitt armband, Power of Colours, utifrån detta. De finns i två olika färgställningar med alla sju färgerna representerade: rött står för passion, orange för optimism, gult för visdom, grönt för utveckling, blått för andlighet, indigo för medvetenhet och lila för intuition. 

Min Stora Dag

På de här bilderna syns inte röda och orange pärlan men de är där. Så fina armband Kan inte tänka mig finare present att ge bort, få eller bära. 

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *