Så här gör man vietnamesiskt iskaffe

Starkt kaffe som blandas med is och kondenserad sötad mjölk blir vietnamesiskt kaffe, quick fix. cold-brew-iced-coffee vietnamesiskt iskaffe vietnamese iced coffee   

Jag använder kallbryggt kaffe till att göra vietnamesiskt iskaffe, men såklart så kan du ta vanligt starkt, avsvalnat, kaffe. Traditionellt så häller man varmt vatten över grovmalet vietnamesiskt kaffe i ett metalliskt filter som får droppa ner i en kopp. Sedan is och kondenserad mjölk.  Men det går precis lika bra med vanligt starkt kaffe, t ex espresso. Det är så enkelt och ger en lätt karamellsmak. Jag brukar göra vietnamesiskt iskaffe istället för att ta vanlig mjölk i kaffet. 

cold-brew-iced-coffee vietnamesiskt iskaffe vietnamese iced coffee

Jag kan verkligen rekommendera kallbryggt kaffe till vietnamsiskt iskaffe eftersom det är just grovmalet kaffe som har silats genom filter. Genom att det har kallbryggts så har också smakerna kommit fram på ett fantastiskt sätt. Dessutom så är det bara att ta fram din flaska med kallbryggt kaffe i kylen och sedan häller du upp en vietnamesiskt iskaffe på två röda. 

cold-brew-iced-coffee vietnamesiskt iskaffe vietnamese iced coffee

Du börjar med att fylla ett glas med is. Häller på kaffe och rör ner kondenserad sötad mjölk. Klart!

cold-brew-iced-coffee vietnamesiskt iskaffe vietnamese iced coffee

Vietnamesiskt iskaffe

is

starkt kaffe, något avsvalnat

kondenserad, sötad, mjölk

Gör så här

Fyll ett glas med is. Häll på starkt kaffe till 3/4. Tillsätt 2-4 msk kondenserad mjölk. Rör om. 

Ps. Ja, vitsipporna förklarade jag i det tidigare inlägget idag. Jag fotade till det här inlägget i våras, men missade att jag inte hade lagt ut det till er. Men lite vitsippor så här på höstkanten piggar bara upp. 

Linda

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *