Veckomeny och Banoffee Sundae

veckomeny

Älgfärsbiffar med blåbärschutney, sötsyrlig kycklinggryta, kantarell- och skogschampinjonsoppa eller honungsstekt lax med pestorisoni. Kan det vara något som låter lockande i veckan? Hur har helgen varit? Själv har jag haft en riktig hemmahelg. Behövde det efter att förra helgen var proppfull med aktiviteter rakt igenom. Förra helgen var en så rolig helg, men behövde den här helgen till att fixa, planera och bara vara lite. Jag har börjat titta på Game of Thrones på HBO! Det har varit på min lista så länge. Men har alltid tänkt att jag ska börja titta när det är höst och vinter, så nu satte jag igång. Den är precis så bra som jag hade hoppats. Game of Thrones är nagelbitande spännande, rolig, sorglig och medryckande. Tänk att jag har flera säsonger att se nu under hösten och vintern. Det är ju därför hösten och vintern är så mysig för att man kan krypa ihop i soffan och bara låtas sig svepas med i en så här bra serie. 

Kantarell- och Skogschampinjonsoppa

Honungsstekt lax med pestorisoni

Sötsyrlig kycklinggryta

Älgfärsbiffar med blåbärschutney

Veckan

Den här veckan tar jag min yngsta till doktorn för att åter igen ta tag i det här med hennes eksem. Ska se om det kan vara mjölkprotein. En hel del talar för det. Önskar såklart på ett sätt att det inte är det, men samtidigt vill jag bara att hon ska må bra så om att ta bort mjölkproteinet ur kosten tar bort hennes eksem så skulle ingen vara lyckligare än jag. Håller på att byta ut produkterna här hemma mot mjölkfria produkter. Lite klurigt, det är mjölkprotein i mer än vad man kan tro faktiskt. Barnen ska ha med sig vänner hem under veckan så måste planera vad vi ska äta då. 

banoffee-sundae0

En Banoffee Sundae till helgen kanske? Grekiskt yoghurt, bananer, rom, russin, kola, nötter och choklad. Låter inte så tokigt va? Massa härliga smaker ihop. Den är du värd till helgen. Har ni förresten tips på andra bra serier som är sådär toppenbra på HBO så tipsa gärna. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *