Matcha-glass med solrosfrökrokant

Matchaglass med solrosfrökrokant nyttigt

Matcha-glass blir magiskt skönt grön. Det är dessutom så otroligt lätt och snabbt att göra Matchaglass, dvs om du inte prompt ska vara överduktig och göra allt från grunden. Så har du gäster ikväll så hinner du utan problem fixa matcha-glass om du bara har matcha-pulver. Pulvret hittar du t ex på tebutiker. Jag köpte mitt pulver på Tehuset Java som har flera sorter i olika prisklasser. Det är rätt dyrt, men väldigt drygt eftersom du inte behöver använda så mycket.  Du kommer verkligen få kommentarer för glassen. Matcha är dessutom vansinnigt nyttigt. Jag skrev om de hälsosamma aspekterna hos Matcha i inlägget om Matcha Smoothie Bowl . Blanda det gröna pulvret helt enkelt med en krämig och riktigt god vaniljglass och vips så har du en gjort en dessert som ser betydligt mer avancerad ut än den faktiskt är.  Solrosfrökrokant till och dina gäster och du själv kommer smälla av.  

Matchaglass med solrosfrökrokant

Matchapulver har en dov smak och lukt som är lite bitter så då du använder Matcha så bör du plussa på med sådant som är lite extra sött. Solrosfrökrokant till exempel. Du rör snabbt ihop krokanten och låter svalna och bryter så har du ett toppentillbehör till glass. Jag, barnen och min väninna som var här på middag kunde inte sluta äta krokanten utan åt upp även det som vi inte använde till glassen. Så koka ihop en omgång och ha som lördagsgodis. Det kommer gå åt. Ett annat perfekt tillbehör är söta jordgubbar. Ja, ja, till receptet nu, glöm inte att använda en bra vaniljglass. 

Solrosfrökrokant bjöds vi på ett event ICA hade inför sommaren och jag blev så förtjust i det och har tänkt att testa det så länge, så här är det. Godare än ni någonsin kan föreställa er. 

Matcha-glass

1 l bra vaniljglass

1½ msk matcha-pulver

Ta ut vaniljglassen ur frysen och låt den bli lite mjuk. Tillsätt glass och matcha-pulver i en matberedare och rör ihop. Alternativt använd elvisp. Pyttsa över i en form och ställ in i frysen. 

Solrosfrökrokant

25 g smör

3/4 dl strösocker

1 dl solrosfrön

Gör så här

1. Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Rör då och då. Vänd ner solrosfröna och koka under omrörning någon minut. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.

2. Hacka krokanten i större bitar och strössla över glassen. 

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *