Arvet efter Andy Warhol på Artipelag

Artipelag Andy Warhol

Arvet efter Andy Warhol på Artipelag är en utställning som fokuserar på alla de samarbeten som har gjorts. Men man kan här också se flera verk och installationer som aldrig tidigare visats i Sverige.  Arvet efter Andy Warhol håller på till 25 september. Missa inte. Jag har länge velat besöka den och i söndags var vi där med vänner. Helgtips för både sol och regn. Det är så fina omgivningar så är det soligt promenerar och barnen leker utomhus, man sitter ute och fikar till exempel. 

Artipelag Andy Warhol

För det första var det väldigt intressant att se alla slags samarbeten som Andy Warhol foundation har haft med allt från det mycket framgångsrika samarbetet med Absolut Vodka till det med Bugaboovagnar, WESC osv. Hade ingen aning om hur mycket var ett arv efter Andy Warhol. 

Artipelag Andy Warhol

Vi hade en så bra dag med Nora och Cecilia. Vi fikade i Artipelags fina café också. Allt där är så gott. Jag har ätit brunch på Artipelag och den är verkligen bara den värd att åka dit för. 

Artipelag Andy Warhol

Artipelag Andy Warhol

Det finns en hel del roligt för barnen. De ville inte lämna det här rummet till exempel när de väl fått på sig hörlurarna. Vet inte vad de lyssnade och tittade på tyvärr, för jag och Cecilia passade på att uppdatera lite då vi fick några minuter. Men vi fick till slut gå och hämta dem för de ville inte lämna. Så något bra var det. 

Artipelag Andy Warhol

Artipelag ligger så vackert mitt i skogen. Det finns många vackra promenadstråk runt om. Vi tog en tur i skogen, körde lite kottkrig, hittade svamp, blåbär och lingon och en hackspett. En rolig sak som hände var att jag tyckte att jag såg Cissi Wallin i restaurangen. Kikade in på hennes insta och såg att hon var på Artipelag. Kände att jag måste heja om jag såg henne igen. Varför? Jo, för att hon följer mig på instagram och gör en ’like’ då och då. Jag gillar henne också, tycker hon är cool på ett och hundra sätt. Och, då vi gick ut så sprang jag på henne. Så jag hejade och vi pratade lite. Så konstigt ibland hur man följer varandra på FB eller Insta och när man ses på riktigt så säger man inget. Men nu gjorde vi det. kändes bara bra!

Artipelag Andy Warhol

Vid uteserveringen finns en liten lekstuga och annat för barnen. Det är en bit att ta sig hit från stan, men det går direktbuss från Artieplag på helgerna i alla fall. Den tar 30 minuter till Slussen. Du  kan även ta båt från stan till Artipelag. 

Artipelag Andy Warhol

Interaktivt också, vilket barnen tyckte var kul. Stora ytor och högt i tak. Barn under 19 går in gratis, så alla mina och min väns barn alltså. Det fanns även ett fotobås där man tog foton som blev á la Andy Warhols Marilyn Monroe bilder. Superhärliga. Det enda var att jag råkade lägga bort dem på Artipelag, barnen var så ledsna över det. Så klumpigt gjort av mig. 

Artipelag Andy Warhol

Tjing Tjing!

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *