Aperol Spritz med smått och gott

aperol spritz

Aperol Spritz blev det alltså ikväll för att födelsedagsfira. Favoritdag kräver favoritdrink. Jepp. Pratade med min bror ikväll och han trodde att Aperol Spritz var en söt drink, han tyckte att det såg ut så på bilderna som jag lagt upp på instagram (#matstugan). Nej, Aperol är inte så söt, mer bittersöt. Det är en italiensk aperitif som är väldigt populär i Italien. Jag har druckit den sedan många år i Schweiz där den också är superpopulär.  

aperol spritz

Min vän Angelica kom förbi med finaste presenten och vi drack Aperol Spritz och chit chattade. Mysigt. Jag hade gjort lite spontansnacks. 

aperol spritz

Svenska Lantchips Gräddfil & Lök med creme fraiche, rom och finhackad rödlök. 

aperol spritz

Feta, salami och nektariner med fikonbalsamico ringlad över. Lätt och gott. 

aperol spritz

Om du har missat receptet på Aperol Spritz som jag har lagt ut många gånger på bloggen så här kommer det igen. Traditionellt görs Aperol Spritz med soda, men jag bara älskar Aperol Spritz med Sprite istället för soda, det blir aningen sötare så, men långt ifrån ändå. Mer fräscht söt. En annan smakhöjare som jag gillar i Aperol är några blad mynta. Flera skivor apelsin eller citron, eller både och är ett måste, precis som massa is. 

Aperol Spritz (för 1 drink)

2 delar Aperol
3 delar mousserande vin (jag tar alltid Prosecco)
1 del soda (jag brukar ta sprite istället)
is, citronskivor/apelsinskivor
 
Gör så här
Lägg i massa is och citronskivor/apelsinskivor i ett glas. I med Aperol, mousserande vin och Sprite (eller soda). Bara njuuuut!

aperol spritz

Det har varit en så fin födelsedag och jag har fått så många fina ord idag och den senaste tiden från många runt omkring mig. Så många har ringt idag också. En vän till mig som jag inte har pratat med på sådär ett halvår ringde i morse och jag blev så glad att höra från honom. Det värmer så mycket att få höra bra saker  och prata med människor man tycker så mycket om. Kommer sova gott ikväll och med ett stort leende. Godnatt!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *