3 goda tillbehör till en Kräftskiva

Kräftor

Igår blev det kräftskiva på Foodlab med vänner och klackarna i taket. Första kräftorna för i år. Jag dansar sällan, men igår var ett av de få tillfällena minsann. Det var fat på fat med kräftor, bröd, ost, hummer på sked, svamptoast med tryffel, äggröra med caviar, vin, snaps, kräfthattar och visor. Högt i tak. Idag mår jag lite si och så, har startat morgonen med massa kaffe och ska ta en långpromenad nu, sen ska jag vara på topp igen. 

Kräftskiva

Jag var där med Jessica, Martin, Jessicas faster och massa andra såklart. Helkväll i Foodlabs nya matstudio vid Gärdet. roligt att se de nya lokalerna. 

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj är en klassiker till kräftorna, oslagbart. Toppar smaken perfekt. Vad äter ni till kräftorna? Jag har alltid bröd och ost till också. Tror aldrig jag har sett kräftor serveras utan bröd och ost, har ni?

pesto-pa-vasterbottenost-och-dill0

Har ni inte testat  Pesto på Västerbottensost och dill så gör det, superduper till kräftor. Den här är med mandlar också och helheten blir fantastisk. Jag brukar ha den till all slags lax, röding, torsk osv. Eller den här peston passar nog till allt. 

vader-for-en-riktigt-redigt-knackig-appelpaj1

Efter kräftorna känns det helt rätt med en knäckig äppelpaj med råkräm. Råkräm är en kallrörd vaniljkräm som är gudagod. Fast det kanske ni redan visste. Passar som hand i handske till alla slags pajer. 

Hörrni, ha en skön helg! 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *