Mot Öland – Boktips och pyssel

Boktips, pyssel för barnen och annat som är bra då man är på semester. Vi är på väg till Öland nu för några sköna dagar. Vart vi ska mer exakt får ni se lite senare idag. Resan dit råkar sammanfalla med Prinsessan Victorias födelsedag så det kan ta sin lilla tid att komma till Öland just idag. Men vad gör det vi har inte bråttom och vi tänkte stanna till vid Söderköpings berömda glasställe och festa till det. 

Godisarmband mz design

Jag skickade efter godisarmband från mz-design . En vän till mig hade ett sådant armband på sig och jag tyckte det var så fint, så jag beställde till mig och barnen och packade in i paket till dem tillsammans med varsin pysselbok. Superfint då man är lite solbrun. 

Korsord för barn Bokstäver och siffror

Barnens pysselböcker blev Jag lär mig Bokstäver och Siffror och Korsord för barn. Barnen har tröttnat en del på färgläggningsböcker och gillar mer att lära sig saker. Annie gillar korsord väldigt mycket och de här är på hennes nivå. Magda har börjat skriva och fråga om bokstäver och siffror. Skickade efter båda från Adlibris

Lögnarna

Till mig har jag med mig Alma Whitttakers betydelsefulla upptäckter, som jag lånat av min vän Jessica och Lögnarna som jag också skickat efter från Adlibris samtidigt som jag beställde barnens pysselböcker. Romanen ska vara väldigt bra enligt Jessica och handlar om Alma som växer upp på 1800-talet och blir botanisk vetenskapsman och gör otroliga upptäcker. Som jag längtar att slå upp första sidan och sätta igång och läsa ikväll. 

Lögnarna är en typisk bok för mig att läsa. Jag är otroligt svag för psykologi, beteenden samt bakomliggande orsaker.  Det här ska vara en bok  ’som handlar om hur och varför andra människor ljuger i olika sammanhang’, enligt Adlibris. Vardagsetik, populärkultur, forskningsrön och idéhistoria blandas på ett sätt som ger annorlunda (och ofta underhållande) synvinklar på hur vi kan förhålla oss till såväl lögner som till lögnarna. Ska bli så intressant att läsa! 

Over and Out, nu strax lunch och glasstopp. Känner mig värd en WOW glass med överdrivet massa gott!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *