Midsommar i bilder

Midsommar fika

Midsommar firades med vänner i Nyckelviken och hemma. Det var lite mulet och grått och vi övervägde att bara stanna hemma, men så glad att vi faktiskt drog iväg till Nyckelviken. Vi klarade oss från regn, det blev ridning, djur, midsommarstång och dans, fika och socialt. Sedan tog jag lite bloggpaus för jag hade barnen hela helgen och det var så intensivt med allt.

Midsommar

Angelica hade bakat en himmelskt god vaniljig citronkladdkaka som vi åt med jordgubbar och grädde. Jag hade på mig samma klänning som förra midsommar inser jag nu när jag tittar på bilderna. Nästa år ska jag ha en riktig midsommardröm-klänning med massa tyg och böljande. 

Midsommarstång

Stången restes och jag är så glad att barnen får dessa traditioner med sig mot vuxenvärlden. Sedan dansades det lite till dragspel och de traditonella danserna. 

Grillspett sallad midsommar

Hemma igen grillade vi och vi vuxna åt en matig sallad med grillade nektariner, stora brödkrutonger, rostade mandlar, bellaverde broccoli och massa halloumi (som inte syns här). Har en förkärlek för sådana här sallader, som gör att man inte behöver något annat. 

Midsommar mat

Förrätten, lätt och fräscht: melon med vispad feta. Så lagom som förrätt. Till alkoholfri Sangria på granatäppeljuice, apelsiner, citroner, granatäppelkärnor, kanelstänger

DSC_0256

Tadaaam, efterrätten för dagen bidde vit chokladmousse med yuzu curd. Recept kommer. Nu till er: Hur hade ni det? Hade ni en härlig midsommar? Regnade det på er eller lyckades ni hålla er där solen glimtade fram? 

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *