Croissant French Toast med bär och Nutella

French toast croissant

Croissant French Toast med bär och Nutella, dvs Croissant á la french toast. Emellan nutella, mjukvispad grädde och massa bär. Sommarmorgon. Så dekadent gott. Har gjort croissant french toast förut och barnen älskar det, så ibland unnar vi oss. Du gör precis som med vanlig french toast, dvs doppar i äggblandning, gärna med kanel och vanilj, och steker i rikligt med smör. Kanske godaste french toast varianten någonsin. 

Croissant French Toast Fattiga riddare

Du kan ta precis den frukt och de bär som är dina favoriter till Croissant French Toast med bär och Nutella. Då blir det allra godast. Jag är mer en bärperson än en fruktperson. Är överförtjust i alla bär, förutom krusbär som är alldeles för sura för mig. Blåbär, hallon, körsbär och jordgubbar är mina bästa bär. Fast jag gillar frukt också, särskilt i mat och smoothies.

Croissant French Toast (3 port)

3 st croissant (helst inte purfärska)

2 ägg

4 msk mjölk

1 tsk vaniljsocker

½ tsk kanel 

smör

Nutella

bär/frukt

florsocker

Gör så här

  1. Vispa lite lätt ihop ägg, mjölk, socker, kanel
  2. Skär croissanterna längs med, men inte ända igenom. Vik ut. De ska gärna hålla ihop då du viker ut dem. Platta till lite med handen. 
  3. Vänd croissanterna i äggblandningen och stek i rikligt med smör. Vänd runt och stek gyllenbruna även på andra sidan. 
  4. Lägg upp croissanten på serveringsfat, bred på Nutella, klicka på lite grädde, lägg på bär/frukt. Lägg på en till croissant, tryckt till lite. Bred på ett lager Nutella.  Lägg på en croissant högst upp och toppa med grädde och bär. 
  5. Pudra över florsocker
  6. Servera gärna med mer frukt/bär på sidan

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *