Nice – Havet och Pissaladière

Nice Pissaladiere frankrike france

Igår blev det en heldag på stan. Vi vandrade runt i gamla stan, åt glass på världskända Fenocchio, badade i havet och åt franska specialiteter. Man hinner allt här i Nice som är sådär lagom stort för att gå mellan olika ställen. Från de gamla stadsdelarna är det bara någon minut ner till havet. Så vi köpte med oss pizzabitar och en Pissaladière till mig och tog med till stranden. Pissaladière är en specialitet för Nice. Det är baserat på en pizzaliknande deg toppad med karamelliserad lök, olive, vitlök och sardeller, fransk street food. Du  kan köpa Pissaladière lite var som, det finns bagerier i vartenda hörn som säljer pizzabitar och Pissaladière. Barnen tyckte pizzabitarna var lite mystiska för det var bara tomatsås och någon oliv på. Men goda. 

De samlade lena stenar och badade. Det är större vågor och inte grunt och stenar. Så det är mysigt och roligt att stå vid strandkanten och låta vågora skölja upp över benen, men det går inte att simma ut eller bada helt och hållet. Men Magda och Annie tyckte ändå att det var så roligt och ville inte gå upp från havet. Jag kunde inte ta några kort då de badade eftersom jag var med dem hela tiden och höll Magda i handen hela tiden.  Vi var nog där en timma innan vi gick och åt glass i Gamla stan och vidare till Slottsparken. Lagom.

DSC_0257

Nice, Frankrike

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *