Mustig Räkgryta – Snabblagat

Räkgryta

Mustig räkgryta med curry, krossade tomater, vitlök och paprika. Så lustigt för jag hittade det här receptet när jag gick igenom en hög med gamla papper. Det här är ett recept som jag tog fram för väldigt länge sedan, under min studietid. Då var det här en av mina paradrätter. Bjöd jag på middag och lyxade till det då blev det räkgryta hos mig. 

Räkgryta

Jag var bara tvungen att testa receptet och se om det höll än i dag. Så lycklig för det var ett perfekt recept som fortfarande håller för att bjuda vem  som helst och när som helst. Fick lite samma känsla som när jag åkte skidor för första gången i vinter på över 10 år. Trodde inte att jag kunde åka längre och bokade in en skidlektion det första jag gjorde. När jag åkte upp i knappliften så var jag så nervös att benen skakade. Och vad händer? När skidläraren vill att jag ska åka ner lite i backen för att visa hur jag åker så bara sitter det. Efter 20 minuter i olika backar tog han med mig till den svarta backen. Inga problem. Den lyckokänslan att man kan är obeskrivlig. 

Räkgryta

Ja, ja, vad jag ville säga med det var helt enkelt att det här är ett väl utprovat recept som står sig finfint än idag. En riktigt mustig räkgryta som är enkel att laga till. Såklart att den kan ätas vilken dag som helst, men det är sannerligen en ultimat vardagsrätt då den går väldigt snabbt att laga till. Det enda som kan ta lite tid är att skala räkorna. 

Räkgryta (2 port)

2 gröna paprikor (tärnade)

smör

2 msk chilisås 

2 tsk curry

500 g krossade tomater

1 tsk paprikapulver

½ tsk salt

1 klyfta vitlök (pressad)

½ påse skalade räkor (frysta som tinats)

1 dl grädde

Gör så här

  1. Fräs på paprikorna i smör i en panna
  2. Tillsätt 2 tsk curry, krossade tomater, chilisås, paprikapulver, ½ tsk salt, vitlök. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Tillsätt räkor och grädde och koka inte utan bara värm upp. 
  4. Smaka av med salt

Servera gärna med en stor hög spaghetti, linguine eller tagliatelle.

Linda

2 kommentarer

  1. Hej Linda! Vi lagade denna god maträtt igår och den blev verkligen supergod och enkelt recept var det.
    Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *