Quesadilla på flera sätt – Eurovision – Lördagmys

quesadillas-med-farskost-mangold-och-cashewnotter1

Ikväll blir det quesadillas till Eurovisionkvällen. Bästa snabbmaten och så gott. Lite man tager vad man haver med quesadillas. Vem tror ni vinner? Jag tror verkligen på Ryssland, men jag gillar Frankrikes bidrag också. Får se om Annie kommer orka vara vaken. Hon säger att hon ska vara vaken rakt igenom. Magda kommer pangslockna vid 20, i soffan, en rätt kvalificerad gissning. Här kommer några av mina och barnens favoriter som vi har ätit oss genom många gånger. Här ovan Quesadillas med färskost, cashewnötter och mangold. Mums!

heta-getostquesadillas-med-sallad-pa-rostad-majs1

Dessa quesadillas tillsammans med sallad på rostad majs, bönor mm: Getoostquesadillas med sallad på rostad majs. Verkligen en riktigt mättande middag. Jag använder mindre chipotlepasta när barnen äter dessa, så det inte blir för ’hett’. 

heta-getostquesadillas-med-sallad-pa-rostad-majs3

Den här salladen där majsen rostas är så kanongod till quesadillas eller till nästan vad som helst istället för potatis,r is eller pasta kanske. quesadillas-med-pepparrot-och-ruccola-lite-vernissage-pa-det0

Vill du att det ska gå fort och ändå vara sådär speciellt gott. Då rekommenderar jag verkligen Quesadillas med pepparrot och ruccola. Lite mer vuxen smak. Det är helt enkelt bara färskost med pepparrrot du brer på och strösslar över lite ruccola. Stek på. Ett gott vin till är inte heller helt fel. 

Mexicanskt agua de pina tortillas

Eller så skär du tortillas i trekanter, friterar i lite olja, fixar några dipper t ex Salsa Jalapeño och salsa samt en kanna med hemmagjord snabbfixad ananasjuice: Agua de pina, hemgjorda tortillachips och sala jalapeno.  Lördagsmys på ingen tid alls. Egenfriterade tortillachips slår de köpta med hästlängder. 

Hemgjorda tortillas home made agua de pina

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *