Veckomeny och Koladippad frukt

Tomat-mozzarella-sallad-757x564

Ny somrig veckomeny: Vegetariskt blir det idag Pasta med mozzarella, solkyssta tomater. Det här kan vara den lättaste rätten någonsin. Få ingredienser men himmel vad gott. Viktigt att du kostar på extra bra tomater, kanske lyxar till det med buffelmozzarella, ekobasilika och en bättre pasta. Då får du en helt otrolig smak på rätten. Gäller att hålla det lätt den här veckan men få in så mycket vitaminer som bara möjligt. Jag är fortfarande genomförkyld och har högar med Nationella Prov att rätta. Men snart snart bär det av till Nice med barnen. Längtar enormt efter den resan. 

olivstekt-torsk-med-somrig-sallad0

Vill verkligen pusha för den här somriga och smakrika Olivstekt torsk med vattenmelonsallad. Du torkar oliverna lätt i mikron. Snabbmiddag med maxade smaker och olika konsistenser med den mjuka torsken, krispiga melonen och fetan med lite mer tuggmotstånd. 

hemmagjord-kycklingburgare-med-mangodressing0

Kycklingburgare med mangodressing får bli veckans arbetsinsats på matområdet. Både barnen och jag tycker så mycket om dessa. Och så mycket jobb är det faktiskt inte. Särskilt inte om du tar färdig majonnäs som du blandar ihop med riven mango. Som jag älskar att ha frukt i mat. Tycker det piffar till det och kombon mellan sött och salt är underbar. 

svarta-ladan-20

Supergod nötfärs med massa vitkål, balsamico, purjo, vitlök med mera. Den här är lite sötsalt och alla tycker om den. En stor sallad till så har den allt. 

Koladipp

Vet ni redan nu vad ni gör i helgen? Jag och barnen tittar på Eurovision, eller modifikation: Magda somnar i soffan innan 20, direkt efter att ha ätit upp sitt lördagsgodis i rasande fart. Annie tittar på de första bidragen, men kommer nog bli väl sömnig för att orka hela. Jag sätter mig och rättar Nationella prov istället och har TVn på i  bakgrunden så att jag vet vem som vinner. Vem tror ni vinner? Jag gillar det ryska bidraget och det franska, bra låtar. Men jag tror faktiskt att Frans har en bra chans också. En toppendessert för sådana här kvällar är Koladipp med frukt. Ös på med frukt i säsong som blir gott med kola, eller vad blir inte gott med kolasås? Du kan såklart även doppa annat som kex och kakbitar. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *