Veckomeny och Kanelbullekaka

tomatrisotto0

God morgon, tänk om jag hinner få in den här innan vi drar till Parken Zoo! Tror det! Vi kommer ha en heldag i i Eskilstuna idag. Klappa djur, äta hamburgare, spana in den sprillans nya Lemurparken och åka karusell om och om igen. Vi hoppade brasa igår för att gå upp tidigt idag och iväg till Eskilstuna. Dessutom så blev det ingen brasa där vi bor. Vi brukar ha en, men de hade glömt att skicka in ansökan om brasa. Synd. Var ni på brasa? Så nu kör vi. Ok, Meat Free Monday blir det denna här: Tomatrisotto . Den här rätten var den som fick min dotter Annie att älska risotto. Hon frågar ofta efter den här risotton med tomatpuré. 

lax-med-koriander-lime-och-drostdy-hof-rose2

Asiatisk lax med koriander och lime är en så lätt grej som ser mycket mer avancerad ut än vad den är. Utsökt i smakerna och du kan välja vilket tillbehör som helst till den. 

kyckling-i-riklig-sas-pa-teriyaki-sweet-chili-lime-ingefara1

Kyckling i riklig teriyakisås, sweet chili, lime, lite asiatiskt även över den här. Där kycklingen blir riktigt mör. Den här rätten kom till av en slump då jag skulle testa en annan sak men råkade hälla i sweet chilisås fast det inte skulle vara det. Det lustiga var att det blev så lyckat. 

Toscansk soppa

Mustig variant på soppa är Toscansk soppa med bacon, korv och potatis. Matig och massa smak. Ett tips är att den är hur god soom helst även dagen efter. Så ni kan gott göra den dagen innan om ni vill. 

veckomenyn-och-irriterande-god-kanelbullekaka1

Och sist, men inte minst: Kanelbullekaka. Gör den på egen risk, säger jag bara. Jag hade en fas, när Annie var nyfödd, då jag bakade den här och inte kunde låta bli att äta upp hela. Kanske amningsgrej, vet inte, men jag kunde inte sluta äta den. Den är absolut godast alldeles nybakad och lätt avsvalnad. 

Tjohoooo, jag fixade att sätta ihop menyn och hinna få in den till er. Nu mot djuren, karusellerna, sockervadd, pop corn och en hel dag i underbara Parken Zoo. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *