Solpizza – Läckraste pizzan någonsin

Solpizza mozzarella

Solpizza är vårt bästa fredagsmystips. Fylld med mozzarella, skinka, parmesan är den god som den är eller till soppa. Man bara snurrar loss en av ’strålarna’ så har man en lagom bit till soppa eller sallad. Barnen tycker dock att den är god som den är. Lättfixat helgmys som barnen gärna hjälper till med. Jag använder två färdigköpta runda pizzadegbottnar. Då går det väldigt fort. 

Solpizza

En färdig solpizza där du kan äta varenda solstråle. Du kan självklart ta genvägar med lite allt möjligt här om du vill att det ska gå riktigt snabbt. Då köper du färdig pizzasås och färdigriven ost. Välj din egen nivå efter hur trött du är, eller vad du tycker är roligt. Vill du så gör du pizzadegen själv. Jag tyckte det var så bekvämt att köpa två rundlar.  

Solpizza med skinka och ost mozzarella

Ost som väller ut, lite skinka och härligt frasig pizza. Det här är så gott att det går inte att beskriva. Jag har inte skrivit mängd på rivna osten, men jag använde cirka 1 dl riven ost och en mozzarellaboll. Blev perfekt. 

Solpizza med skinka och ost

Så då sätter vi igång. Du börjar med att lägga ut en degrundel och bred på färskost. Sedan pizzasås följt av skinka, riven ost och mozzarella. 

DSC_0017

Sedan lägger du på den andra degrundeln som ett lock. Sätt ett glas i mitten. Skär därefter från glaset och ända ut. 

DSC_0018

Du snurrar till varje stråle med glaset kvar i mitten. Tryck till lite längst ut så att fyllningen inte rinner ut. 

DSC_0020

Ta bort glaset och pensla med uppvispat ägg och sedan in i ugnen. 

DSC_0022

 

Du behöver

2 pizzadegrundlar

färskost

pizzasås

Skinka (skuren i mindre bitar)

riven ost

1 mozzarellaboll

ägg (uppvispat med en tesked vatten)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

  1. Lägg ut en utkavlad stor rundel på en bakplåtspappersklädd plåt. 
  2. Bred på ett tunt lager färskost (jag använde Philadelphia), sedan pizzasås. 
  3. Strö över skinkan
  4. Riv sönder mozzarellabollen och strössla ut över pizzabotten. Pyttsa ut den rivna osten. 
  5. Lägg på den andra degrundeln ovanpå pizzafyllningen.
  6. Ta ett glas och sätt i mitten av rundeln. 
  7. Använd en kniv och skär ’strålar’ från glaset och ända ut. Ta tag i varje ’stråle’ och vrid runt.
  8. Pensla på uppvispat ägg. 
  9. Sätt in i ugnen sådär 20-25 minuter. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *