Veckomeny och Tryffelpaj med svarta vinbär

parmesanomelett-med-orter0

Alright, jag har varit lite frånvarande på bloggen. Det har sina skäl. Det händer mycket nu på precis alla plan. Det är Nationella provtider i skolvärlden och  jag är ämnesansvarig i svenska på min gymnasieskola så, minst sagt, medvetslöst mycket just nu. I övrigt händer det också massor med saker som jag kommer berätta snart. Men innan dess så kör vi lite veckomeny där allt är som vanligt, dvs vi börjar med vegetariskt: Parmesanomelett med örter . Fyll med avokado, tomater, gurka sallad, vad du vill. Omeletten får mycket smak i sig självt med parmesan och örter. 

biffar-med-fetaost-med-spaghetti-insvept-i-tomatsas-deluxe0

Dessa Biffar med fetaost och spaghetti insvept i lyxig tomatsås är så himmelskt goda att du kommer äta för mycket. Favoriter hos både barnen och mig. Jag har så många recept nu här på bloggen att jag ibland glömmer sådana här godingar. Dessa biffar åt vi i stort sett varje vecka under en fas.    

heta-getostquesadillas-med-sallad-pa-rostad-majs1

heta-getostquesadillas-med-sallad-pa-rostad-majs3

Heta getostquesadillas med sallad på rostad majs, den här kan jag få riktigt sug efter. Den är så så god, går fort att göra, smakrik och härligt med salladen med bönor, rostad majs, paprika

lax-till-pask-3-variationer1

Varmrökt lax med örtig sås och täcke av rostade mandelspån, persilja, citron och olivolja går snabbt att göra för du tar färdig varmrökt lax och bara svänger ihop såsen. Den ska vara kall och den kan du göra kvällen innan. 

tryffelpaj-med-svarta-vinbar0

Jo, vill ni ha något sött till helgen kanske? Den här Tryffelpaj med svarta vinbär med mjölkchoklad, frysta svarta vinbär, grädde kommer göra succé! 

Så, efter en helg där vi träffat vänner som vi inte sett på väldigt lång tid och spenderat en dag på Moderna Museet med pyssel, familjevisning och barnen varit på dans, innebandy så kör vi nya veckan som kommer bli mäktig och inte en enda lugn sekund. Så roliga saker ’in the pipeline’. Ni ska få höra och se. 

Så ha en fantastisk vecka och ät mycket gott!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *