Korv med tryffelmajonnäs och rostad lök

Korv med tryffelmajonnäs

Snacks till helgen, innan maten, som är snabbfixat och gott.  Riktigt bra korv med hög kötthalt som steks på i lite vitlök och olja. Sedan toppas det hela med en tryffelmajonnäs och lite rostad lök. Tadaaa, klart! Om du använder dig av bra korv så behöver du bara slå en majonnäs och droppa i tryffelolja så är du klar för servering på 5 röda. 

Gudruns korv ICA

Jag använde mig av Gudruns underbara nya Chili & Ramslöks Grillkorv med 95% kötthalt samt ICAs FÄRSK med ton av citron och Rökt paprika & vitlök, 90% kötthalt. Båda suveränt goda. Väl värda att testas. 

Du behöver
Korv med hög kötthalt
vitlöksklyfta
olja 
rostad lök
tandpetare/cocktailpinnar
 
Tryffelmajonäs
2 st äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
2,5 dl neutral olja
1 tsk tryffelolja
1 krm vitpeppar
2 nypor salt
 
Gör så här
Skiva korven i tjockare slantar. Stek tillsammans med olja och vitlöksklyfta och, som du bara lägger med i stekpannan. 
 
Tryffelmajonäs
Vispa samman äggulor, vinäger och senap. Droppa i oljan lite i taget medan du fortsätter vispa. Tillsätt tryffeloljan. Smaka av med salt och peppar.
 
Servering
Lägg upp korvslantarna på ett serveringsfat. Klicka på en stor klick tryffelmajonäs, strö över rostad lök och stick genom en pinne.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *