Veckomenyn och Äppeltosca – Hej från Wien

sallad-med-dadlar-feta-buffelmozzarella-rostade-mandlar-grantaappelsirap0

OK, veckomenyn har skapats från Wiens flygplats till er. Medan jag väntar på att få gå ombord planet till Stockholm. Hoppas jag hinner få in allt. Blir lite raketfart, hoppas ni förstår. Först ut en fantastisk Sallad med dadlar, feta, rostade mandlar, buffelmozzarella och massa smaker som verkligen exploderar ljuvligt. Jag brukar göra den som en förrätt men passar ypperligt som en hel middag med lite bröd till. Jag gjorde min egen granatäppelsirap, men du kan köpa granatäppelsirap i de flesta välsorterade butiken nu. 

kycklingpajen-nr-10

kycklingpajen-nr-11

Bästa kycklingpajen någonsin, krämig, massa vitkål, taco kryddmix och annat gott. Den här kycklingpajen blir aldrig rättvis på bild. Alldeles för god, tur att det är vitkål i så man kan motivera allt det andra krämiga. 

lax-i-tomatsky-och-ugnsrostat-med-feta-oliver-tomater-mm0

Lax i tomat- och vinsky med ugnsrostade grönsaker. Fantastiskt gott och allt sköter sig i ugnen av sig självt. Skyn med honung, vin och tomat gär det hela så smakrikt och lätt. En sån där rätt som är så vardag när man inte orkar fixa i evigheter men vill äta bra. Den här äter jag ofta efter att jag har tränat. 

Äppelkaka med toscatäcke

Och, lite snabbt snart boarding Äppelkaka med toscatäcke, helt galet god. Hoppla, nu springer jag på planet. Jag berättar massa mer om Bratislava när jag kommit hem. Vi var på en helt otrolig restaurang igår, en matupplevelse utöver det vanliga. Det var 7 rätter med allt från Foie Gras, gädda, ostron, tupp och andra ljuvligheter. Stjärnkocken kom ut och pratade med oss, berättade att han inte gillar matbloggare. Well, well….Mer om det sen. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *