Veckomeny och Varm Brietårta med fikon

kikartsbiffar-med-ajvarsas0

Vill ni lura barnen lite? Testa då dessa Kikärtsbiffar med ajvarsås , mina barn är fortfarande övertygade om att det är köttfärsbiffar. Så fantastiskt goda. Så börjar vi veckan vegetariskt och storstilat. Favvisar som jag hade glömt bort nu när jag har så många recept bloggade. Jag är så glad att banken med vegetariska recept fylls på hela tiden. Just nu är det väldigt populärt med veganska recept, rolig utmaning och inte alltid så lätt. Dessa biffar är inte veganska då de innehåller fetaost,men de kan såklart göras om lite, byta ut fetaosten.

tandoorilax-och-yoghurtsallad0

Lättast möjliga och så smakrikt är Tandoorilax och yoghurtsås , behövs egentligen ingen potatis, ris eller så. Så har ni en bra vecka framför er? Jag har så mycket på jobbet just nu. I slutet av veckan åker jag till Bratislava så det blir en liten weekendutflykt skulle man kunna säga den här veckan minsann. 

Blomkålsgrytan

Fast mina barn inte tycker om blomkål så gillar de den här: Blomkålsgryta med kyckling, bacon och curry . Eftersom mina barn inte tycker om blomkål så har jag låtit bli att göra mat som innehåller blomkål. Men då vi var hos en vän till mig så gjorde hon den här grytan och mina barn åt som aldrig förr. Så nu är den standard här hemma och bästa sättet att få in blomkål i maten. 

flaskfile-med-massa-rosmarin-och-ugnsrostade-gronsaker0

En sådär perfekt rätt t ex en fredagkväll när man inte orkar stå i evigheter och laga mat, men ändå vill att det ska kännas lite extra så gör du Fläskfilé med massa rosmarin och ugnsrostade grönsaker

vad-sags-om-varm-brietarta-med-farska-fikon-till-uppesittarkvallen0

Underbaraste helgmyset är en varm brietårta. Du öser på med färska fikon, mandelspån osv och in i ugnen. Till det färsk baguette, kex och kanske ett gott vin eller te. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *