Heta räkor i krämig pasta

Heta räkor

Nå, har helgen börjat bra? Jag hade en så energirik fredag där jag uträttade massa ärenden, köpte en alldeles för dyr klänning från Filippa K (den satt som ett smäck och kommer bli perfekt till Bratislava), hittade de rätta presenterna att ta med till min väninna som jag spenderar nästa helg med (Hon överöser mig alltid med presenter och överraskningar), jag och barnen fick en superrolig och fin inbjudan på posten för oss till Eskilstuna Zoo på en specialdag då parken kommer vara öppen enbart för exklusivt inbjudna med massa roligt under dagen och inte minst den nya Lemurparken där man förhoppningsvis kan locka till sig en lemurklapp  (Vi kan knappt bärga oss),  jag bokade in en rolig kväll med en vän och inte minst så gjorde jag paprikasoppa och solpizza till barnen (recept på det kommer), myskväll.

Vitlöksbröd i olivolja

Idag ska Magda på kalas och Annies kompis kommer över. Imorgon ska vi på brunch. Men nu över till helt magiskt krämig pasta med massa räkor, cayennepeppar, curry, paprika. Till det olivstekt baguette med vitlökspulver, eller pressad vitlök. Hur gott som helst. 

Heta räkor pasta

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

2 vitlöksklyftor

olivolja

5 dl grädde (eller Oatley)

2 tsk currypulver

1 krm cayennepeppar

1 burk stora skalade räkor

1 paket färsk pasta

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och lök. Strimla paprikan i något tjockare strimlor som är sådär 3 cm långa. 
  2. Fräs på lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt paprikan och fräs på. Rör om. 
  3. Pudra över curry och cayennepeppar och rör om. 
  4. Häll i 3 dl av grädden.
  5. Vispa/skaka ihop de resterande 2 dl grädde med maizenaredning och häll över såsen. Koka ihop under några minutrar så det tjockar på sig lite. 
  6. Blanda sist ner de avrunna räkorna i såsen och dra kastrullen från värmen. 
  7. Tillredd pastan enligt instruktion på paketet så att den tajmar när såsen är klar. 

Olivstekta vitlöksbröd

1 Baguette

olivolja

vitlökspulver 

salt

Gör så här

  1. Skär baguetten längs med och dela i lagom stora bitar. 
  2. Häll ett lager olivolja som täcker botten på en panna. Hetta upp.
  3. Lägg ner bröden med snittade sidan ner mot oljan. Stek på tills de blivit lätt gyllenbruna. 
  4. Pudra över rikligt med vitlökspulver och strössla över salt. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *