Att välja matkasse – Tips!

Hur väljer ni matkasse? Väljer ni matkasse efter rekommendation från vänner, baserat på reklam eller fortsätter ni med den ni alltid kört på? Många av mina vänner har matkasse och väljer matkasse efter sina specifika önskemål som t ex att det ska vara barnvänligt, ekologiskt, vegetariskt eller glutenfritt.

Matkasse.se

Då matkassen 2011 blev årets julklapp fanns det inte så många olika att välja mellan. Idag har det fullkomligt exploderat med matkassar på marknaden och det finns en kasse för alla, vare sig du är vegan, glutenintolerant, helt enkelt vill äta lite nyttigare, laga mat snabbt, ha en juicelåda, en specialkasse för en högtid som påsk eller jul, eller bara få lite mer utmanande matlagning för ’hemmakocken’. 

Det finns idag en jämförelsesajt matkasse.se där du kan jämföra de olika kassarna. Där kan du även filtrera på olika kategorier, ditt postnummer eller aktörer. Dessutom så hittar du där prova-på-pris och unika rabatter till flera olika matkassar.  Du kan där även hitta leveransdag, recensioner och såklart priser. Verkligen en hjälp idag när det finns så många. 

Matkasse.se

Roade mig med att filtrera fram kassar på kategori ’Barnvänlig’ på matkasse.se.  Det här är bara en del av den lista som kom upp. Så bra. Jag tycker det kan vara grymt skönt att ha en kasse emellanåt även om jag älskar att laga mat. Då kan man fokusera på lite roliga specialrätter istället eller helgens mat. Efter påsk kommer jag ha en period där det blir mycket ända fram till sommaren. Jag har Nationella prov med 6 klasser, det innebär nästan 500 prov att rätta och betygsätta inom ett fåtal veckor. Då vore det otroligt skönt att ha en matkasse för att komma igenom den perioden pigg och glad. 

Mat.se_-757x487

Vi har testat en hel del olika kassar. Matkassarna från härliga mat.se till exempel. Där gillade vi alla rätterna faktiskt.  En sak som många matkassar är grymma på, är attplanera kassarna så att de är näringsriktiga och varierande. Dessutom planeras alla ingredienser för att användas under veckan och det blir därmed alltid fräsch mat och inget svinn. 

orange-drom0

Min egokasse är juicelådan från Årstiderna. Ekologiska grönsaker och frukter levereras till dörren tillsammans med recept framtagna av Mads Bo, som är Danmarks ledande juicemästare och smoothieexpert, känd från dansk TV, författare, föredragshållare och grundare av High on Life och JuiceSverige.  Jag gjorde bland annat deras underbara Orange Dream med sötpotatis, apelsin, lime och morötter. Sådan boosting! Just nu har du 20% på din beställning från Årstiderna. Du hittar den unika rabattkoden på matkasse.se

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *