Veckomeny och påskiga Rocky Roads

green-curry-med-zucchini-och-rodkalssallad0

Vegansk rätt som jag var grymt skeptisk till. Jag fick med den i ett bloggbud för länge sedan tillsammans med ingredienser. Men, så fel jag hade, den här vegetariska, veganska grön curry med zucchini och rödkålssallad  skulle jag bjuda vem som helst på. Det är så många smaker som gifter sig sådär perfekt och man blir ordentligt mätt.  Så vi kör vidare med Veckomenyn.

Den här veckan kommer bli ljuvlig. Det är påsk, ledigt, godis ’en masse’ och våra påskkaniner Pricken och Tassen kommer hit på torsdag. 

linguine-med-rakor-och-zucchini-smaktande-gott0

Linguine med räkor och zucchini, otroligt gott och fräscht i all sin enkelhet. Gillar färska örter, grönsaker och skaldjur med pasta, tja och parmesan såklart. Finns det något som en bit parmesan inte passar till? Vad gör ni på påsk? 

kycklingroulader-i-ton-av-sas-och-apache-potatis-det-ni0

En av mina favoriter bland kycklingrätterna är Kycklingroulader med senapsröra i gräddig sås. Totalt härlig smakupplevelse. Jag missade eventet i veckan där Kronfågel presenterade sina grillnyheter, så synd, för jag var verkligen nyfiken på sommarens grilltrender vad gäller kyckling. Kyckling kommer allt starkare som alternativ till kött på grillen. 

kassler-med-currysas-applen-och-plommon0

Kassler med currysås, äpplen och plommon brukar mina barn fråga efter. Just varma plommon och curry ihop blir lyckat. Barnen är så förtjusta i den här rätten och jag gillar också den. Kanske inte fredagsmysmat men vilken vardag som helst. Jag vet inte riktigt än vad det blir för mat till påsk. Definitivt ägg i alla fall! Definitivt godis!

rocky-road-a-la-pask0

När vi ändå är inne på godis..Missa inte att göra påskiga Rocky Road, alltså med marshmallows i massa färger. Jag minns speciellt första påsken jag gjorde dessa. Jag hade gjort så mycket mat att de inte fick plats i mitt kylskåp. Nöjd över hur bra de blev ställde ut dem på balkongen. En stund senare ser jag hur det var fågelparty på balkongen runt skålen med Rocky Roads.  Bara att slänga det som var kvar. Jag var rätt förstörd och fick springa iväg till affären och handla nya ingredienser och göra en hel ny sats med Rocky Road. Så som ni förstår så är mina Rocky Roads uppskattade av ALLA. 

Linda

2 kommentarer

    • Ja:-) Jag tyckte också det var så mysigt att ses och äta ihop. Ni såg ut att ha haft det bra på Kronfågel också. Synd att jag missade. Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *