Matförberedelse inför skidvecka

en-redig-kottfarssas0

Jag har spenderat flera kvällar med att förbereda mat till skidveckan som jag paketerat i engångskartonger av folie. Nu ser jag ju att det ser ut som en total köttvecka, men oroa er inte vänner jag kommer plussa på med massa grönsaker och en och annan fisk. Men när det kommer till att förbereda så funkar det inte lika bra att förbereda fisk och grönsaker,  utan just det görs bäst på plats när man ska äta. Så då. Jag har gjort Långkokt köttfärssås som fått puttra i 2½ timma. Blir galet gott. 

Tacolasagne

Sedan blev det Tacolasagne, bara för att det är så mumsigt. Fyller den med svarta bönor och majs, tacokrydda i köttfärsen, krämig bechamelsås och toppad med mozzarella, ost och småtomater. 

korvstroganoff-vardagsklassiker-pa-nytt-satt0

Korvstroganoff, perfekt förberedelsemat där man fyller på med mjölk/creme fraiche/grädde på plats. Om ni tycker att det här är utomordentligt bra idéer så kan jag inte ta åt mig äran helt och hållet. Det är min dotters klasskamrats mamma som gett mig massa tips som den vana skidåkarfamilj de är. Jag har i stort sett härmat det de brukar göra. Utav dem har vi även lånat skidsele till Magda. De hade knappt använt det för de hade bara behövt hålla upp det för sin dotter så hade hon mer än gärna åkt bara för att slippa selet, hoppas på  liknande effekt. 

Förberedelser

Jag har gjort köttfärssåsen helt klar. Korvstroganoffen har jag gjort allt utan tillsatt mjölk/creme fraiche/grädde, lasagnen har jag gjort nästan klar i ugnen. 

Så den här veckan får rätterna ovan utgöra veckomenyn. Nästa söndag är vanliga veckomenyn tillbaka. I veckan kommer det lite roliga rätter som jag laddat med till er. Lovar att ni kommer få några nya favoriter. 

OVER AND OUT från bilbloggandet på väg till Sälen. Ha en fin vecka, kanske ses vi till och med i backarna. Är ni i Stöten så håll utkik i barnbacken där jag kommer hänga. Får se om jag vågar mer än så. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *