5 Förrättstips till Alla Hjärtans Dag ♥

Rödbetscarpacchio pistagekrokant limedressing chevre

Ni ska få mina 5 förrättstips till Alla Hjärtans Dag, mina allra bästa för en mysig middag tillsammans med någon ni tycker extra mycket om. Den mest romantiska förrätten jag har gjort är nog den här: Rödbetscarpaccio . Den är utsökt i smakerna av tunt skivade rödbetor, chevre, kanderade pistagenötter, rostade fänkålsfrön och limedressing. Hur ska ni fira Alla Hjärtans Dag? Min äldsta dotter fyller år imorgon så på söndag, på Alla Hjärtans Dag, kommer min bror med son och min mamma. De stannar på middag, så det får bli lite ’romantic’ middag med familjen.

salmalax sojaemulsion krasse svarat sesamfrön fänkål citron brödsmulor

Laxsashimi med sojaemulsion, citronmarinerad fänkål och brödcrunch också galet galet perfekt i smakerna. Den serveringen ovan är för två. Det mesta kan man förbereda och Salmalax skivar man ju bara upp utan förberedelse, så väldigt snabb rätt att servera. 

Mexicanskt agua de pina tortillas

Agua de piña, Hemgjorda tortillachips, Salsa Jalapeño, Pico de gallo – perfekt om du vill ha lite plock och mys innan maten.  Ananasdrinken är bara färsk ananas och socker. Vill du så häller du förslagsvis i lite Rom. Hemgjorda tortillachips fixar du superenkelt själv. Lite olika salsor. Väldigt fräscht, smkaer med sting i och man plockar, pratar, äter i evigheter. 

grillad-chevre-med-blabar-och-valnotter0

Grillad chevre med blåbär och honungsrostade valnötter på en syrlig sallad. Att så enkelt kan vara så festligt gott. Jag är svag för salt, socker och syrligt i en perfekt avvägd blandning i en och samma rätt. 

Löjromstoast

Och sist, men inte minst, Löjromstoasten. Sådan klassiker som alltid passar i festliga sammanhang. Är det Alla Hjärtans Dag, Kväll, då öser man på med löjrom. Lyxar man till det ytterligare så gärna Kalix löjrom förstås. 

♥ Ha en finfin Alla Hjärtans Helg♥

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *