Tapas från Zeta och kärlek – Fredag

DSC_0405

För precis en vecka sedan så såg det ut så här hemma hos oss. Plick plock tapaskväll, skratt och kärlek och gos med barnen.  Det är väl ungefär det bästa som finns. Att äta smått och gott, prata om veckan och bara låta helgen smyga sig på sådär lugnt och skönt. Det var burkar med alla möjliga goda röror från Zeta, fuet-korv som alltid påminner mig om när jag och min kära vän Rose-Marie var i Barcelona tillsammans. Vi hade så roligt dagar och på en matmarknad köpte vi med oss fuet. Annie äslkar också plick plock mat, Magda är lite strulig med mat generellt. Hon vill helst äta godis till frukost, lunch och middag. 

DSC_0414

Rekommenderar den här gudagoda blandningen: Crostini med färskost, Creme Paprika och en bit fuet. Helt helt underbart. 

DSC_0391

Några av favoriterna från Zeta: Creme kronärtskockor och Creme paprika. Ja, sen är tapenaden  och Kronärtskockorna en all time favourite såklart.

DSC_0394

En annan sjukt god grej är parmesan skuren i kuber, överringlad med balsamico, Zeta har en ekologisk variant som är magisk. Lite rostade pinjenötter på det.  Tapas är så himla lätt att ta till en fredagskväll när man är lite matt efter veckan, men vill ha mys och äta gott. 

DSC_0403

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *