Bästa Kladdkakan

Kladdkaka Lindor Lindt sprungli

Världens godaste kladdkaka, alla kategorier. Jag har länge tänkt att jag skulle testa att baka kladdkaka med Lindorkulor och jag har testat flera gånger för att få fram det där ultimata receptet. Nu hittade jag det, och tro mig godare kladdkaka har aldrig smakats.

DSC_0364

Den är himmelskt mjuk och kladdig på ett perfekt sätt. Jag använde Lindors kokoskulor, mjölkchoklad med ett mjuk innandöme av mjuk krämig kokos. De finns nu äntligen i Sverige. Men du kan ta vilka Lindorkulor som helst givetvis. Tricket är tillvägagångssättet. Lindor

Du fördelar Lindorkulorna i formen. Tryck ner dem lite.

Lindor 

Efter ca 5 minuter i ugnen har de smält och innehållet har runnit ut och är fortfarande flytande. Ta ut formen kort och dra lätt runt med en gaffel för att skapa ett marmorerat mönster och ställ in formen snabbt i ugnen igen.

Kladdkaka med Lindor

Frasig på ytan och alldeles mjuk och perfekt kladdig i mitten. Den där lätta smaken av krämig kokos är beroendeframkallande. 

TIPS för en perfekt kladdkaka

  1. Rör alltid ihop kladdkakan, vispa ALDRIG
  2. Testa om den är klar genom att öppna luckan och skaka lite försiktigt. När kladdkakan är fast vid kanterna, men fortfarande lös i mitten så är den klar. 
  3. En större form gör att tiden i ugnen minskas. 20cm = ca 20-25 min/22 cm ca 15-20 min. 

 

DSC_0329

TIPS!

Goda kombinationer på Lindorkulor till kakan:
Mörk choklad/mint
Apelsin/mjölkchoklad
Kokos/mjölkchoklad

Mjölkchoklad/mörk choklad

 

Bästa kladdkakan

Rund form ca 20 cm

3 dl strösocker

2 ägg

100 gram smält smör

4 msk kakao

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

ca 6 Lindorkulor

smör och riven kokos till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

1. Smöra och ‘bröa’ formen, gärna med kokos istället för ströbröd

2. Smält smöret och låt svalna

3. En kladdkaka vispas inte, så rör ihop socker och ägg. Tillsätt det smälta smöret.

4. Blanda vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt i en bunke. Blanda ner i smeten.

5. Pyttsa ner smeten i formen och jämna till lite.

6. Ta av pappret på Lindorkulorna och tryck ner  över hela smeten.

7. In i ugnen ca 20-25 minuter. Efter ca 5 minuter då Lindorkulorna har smält så tar du ut kakan och snabbt drar runt lite lätt med en gaffel för att skapa ett marmorerat mönster. Sedan snabbt in med kakan igen. 

8. Ta ut kakan då den är fast i kanterna men fortfarande lös i mitten. Låt svalna, helst över natten. Förvara gärna i kylen så blir den snäppet segare. 

DSC_0330

Linda

4 kommentarer

  1. Låter gott detta. Denna vill jag göra i nyår. Är den godast nygjord eller kan man göra den dagen innan?

    • Den är hur god som helst. De som smakade sa att det var den godaste kladdkakan de någonsin ätit. Alla gånger jag gjort den så har jag gjort den dagen innan:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *