Sous vide Bosarpkyckling med ratatouille

DSC_0209

Ratatouille med sous vide tillredd Bosarps bröstfilé, en godare middag helt enkelt.  Ratatouille gjorde jag väldigt mycket då jag bodde i Malmö. Jag handlade massa grönsaker på Möllevången och gjorde stora satser. Så varje gång jag gör ratatouille så tänker jag alltid på min tid i Malmö. Att använda en sous vide kan jag verkligen rekommendera, det blir ett perfekt resultat, exakt varenda gång och vare sig det är fisk, kött eller grönsaker så blir det saftigt och mört. Det är som att äta på restaurang. Så med en så fin bit bröstfilé från Bosarp så känns tillagningen extra viktig. Jag har en sous vide från OBH Nordica som jag är väldigt nöjd med.  Såklart kan du göra ratatouille och laga till kycklingen hur du vill utan sous vide också. 

DSC_0205

Du lägger kycklingen och en gnutta salt i en vakuumpåse och förseglar med en food sealer. Sätt sous vide cirkulatorn på 65 grader och lägg i kycklingen när temperaturen är uppnådd. Tillaga i sous vide cirkulatorn i cirka två timmar. Ta upp kycklingen ur sous vide cirkulatorn och ta ur den ur vakuumpåsen. Stek på hastigt så den får en yta bara. Skär upp i skivor.

Ratatouille (4 pers)

1-2 squash

1 aubergine

2 paprikor

2 vitlöksklyftor

1-2 lökar

4 msk olivolja

2 msk rödvinsvinäger

400 g krossade tomater

1 kruka färsk timjan

salt

Gör så här
1. Skär vitlök och lök i småbitar och stek i olivoljan i en rymlig gryta i sådär 10 min på låg värme och med locket på.
2. Skär resten av grönsakerna i större bitar och lägg i grytan. Häll på rödvinsvinägern och tillsätt krossade tomater och timjan/rosmarin.
3. Låt allt småputtra under lock i minst 20 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och strö över färsk timjan/rosmarin!

 

 Kyckling

Till, ett glas rött vin från Selvarossa som nu finns på box. Selvarossa Salice Salentino 2012 är sedan ett decennium bland Systembolagets mest säljande viner på 750 ml flaska. Den finns nu på box sedan 1 oktober. Väldigt lättdrucket vin som passar till det mesta. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *