Público – En magisk upplevelse

DSC_0103

Sydamerikansk och mexikanskt är verkligen hett nu: ceviche, tacos, churros på nytt modernt sätt. Själv är jag överförtjust i det sydamerikanska, i alla brokiga smaker och fräscha råvaror. Público är en rätt ny restaurang i tidigare F12 lokalerna.  Vi tog smakmenyn och då kommer det in 9 rätter, bland annat dessa 3 olika tacos med lamm, chimichurri, tonfisk med cayote och biff med chipotle. Såklart en massa andra smaker också. Otroligt gott och mixen mellan krispigt och mjukt om vartannat. 

IMG_0806 (1)

Bild lånad av GruppF12

Jag rekommenderar så mycket Público. Härlig stämning, mycket folk (fullsatt när vi var där). Man kan lätt hänga där en helkväll och ta drinkar och dela lite rätter. 

DSC_0100

Tre olika ceviche, på pilgrimsmusslor, tonfisk och biff och massa spännande uppiffningar som aji  rocoto, hibiskus, yuzukoshõ, serranochili,  pumpa, aji panka, spansk körvel. 

DSC_0108

Musselkroketter med musselsoppa, krispigt och hur gott som helst. 

DSC_0109

Ibérico – polenta, aji amarillo, lime, koriander. Första gången jag smakar Iberico och det var makalöst i varenda liten tugga, polentan till med massa vitlök. Tänk om man kunde få äta det här varje dag.

DSC_0129

Mina absoluta närmsta sedan barndomen. Så lycklig över att ha dem i mitt liv och få träffa dem regelbundet. Och om ni nu trodde att det var te vi drack på småtimmarna, FEL. Lurigt, men det är faktiskt Margarita serverade i tekoppar. Inte helt hundra på att det är en toppidé, men lite roligt. 

DSC_0116

Ps. Om du vill ha tips på andra bra restauranger i Stockholm så se HÄR

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *