Chokladverkstad med Lindt

Chokladverkstad med Lindt. Ja, det tackar man verkligen inte nej till. Tänk er själva att få göra sina egna Lindorpraliner och sedan äta upp dem. Igår kväll blev en lyxig kväll med Chocolatier Ernst från Lindt & Sprüngli influgen från Zürich för att visa oss hur man gör Lindorkulorna.  

DSC_0124

Julstämningen var på topp. Dukat med stil, granen piffad med största Lindorkulan någonsin, årets första glögg och julmusik. 

Lindt chokladverkstad

Fokus på att få exakt rätt mängd ner i varje Lindorkula. Roligt! Sådan mackapär skulle man ha hemma vid julbaket. 

DSC_0140

Vi fick även göra egna chokladpops. Det här är verkligen en toppentips inför jul för roligt pyssel där barnen kan vara med och ett toppentips till glöggmys och julgottebordet. Du tar helt enkelt en Lindorkula och sticker i den spetsiga delen på pinnen i det lilla mjukare hålet på kulan. 

DSC_0104

Doppa i smält choklad, t ex smälta Lindorkulor (för en skål ovan  går det åt 15 Lindorkulor), doppa i strössel, måla med ätbar färg, krossade nötter, kokos, kaksmulor eller annat roligt och du har världens godaste  och piffigaste chokladpops. 

Lindor pick and mix

Lindor lanserar nu i Sverige sitt Pick and Mix koncept där du kan köpa Lindorkulorna i lösvikt. Det kommer på lite olika ställen. Jag vet att t ex Hemköp under City Åhléns redan har dem i lösvikt. I somras skickade min kompis i Schweiz Lindors nya kokos till mig och de var himmelska. Nu kommer kokos även hit och fantastiska Hasselnöt, Stracciatella och Strawberries & Cream. Sedan såklart klassikerna mörk choklad, mjölk och vit. Och vi fick varsin säck för att testa Pick & Mix konceptet. Himmelriket att få plocka ihop hur många Lindorkulor som helst. Så i den här säcken ligger nu Lindorkulor för hela höstens och julens tillfällen. Jag tog alla smaker men flest hasselnöt och kokos.   

DSC_0175

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *