Thaisallad med cashewnötter, picklad rödlök och godaste dressingen – FRIDAY!

thaiinspirerad-sallad-med-kyckling-cashewnotter-picklad-rodlok-mm0

Pow Wow med underbaraste Jessica igår kväll. Så överlycklig att ha henne i mitt liv. Jag bjuder över henne på middag och är långt ifrån klar när hon kommer. Barnen är inte nattade, det ligger saker utspridda överallt, jag fixar med att få ihop en IKEA garderob till sovrummet parallellt och allt är ok med Jessica. Vi pratade om det igår en del, det här med att man så sällan blir inbjuden till andra för allt ska vara så tip top då man kommer till någon. Jessica och jag bjuder ofta in mitt-i-stöket-liksom. Strunt samma om allt inte är perfekt, huvudsaken att man umgås. Jag brukar slänga in allt i mitt sovrum eller garderob. Men även jag behöver bli bättre på det tänket att prio ett är att umgås, inte att visa sig från sin bästa sida. Så här är en av mina absoluta favoriträtter, fräsch, massa smaker och social sallad. Happy Friday!

Du behöver (för 2-3 pers)

Sallad

2 kycklingfiléer, färdigstekta, kalla (skivade)

1 röd chili (skuren i mindre ringar)

1 röd lök, picklad

1 – 1½ dl sojabönor

1 dl Cashewnötter (rostade)

(½ paket sockerärtor)

1 msk färsk Mynta (klippt/skuren)

1 msk färsk Koriander (klippt/skuren)

1 msk färsk Thaibasilika(klippt/skuren)

1½ påse mixsallad

Dressing

2 msk Sesamolja

1 tsk fisksås

1 tsk honung

½ Apelsin (juicen)

Gör så här

Lägg upp mixsallad på stort fat. Fördela allt annat ovanpå. Blanda till dressingen och häll över. Servera gärna med surdegsbaguette till.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *