Tortano med Tryffelost – Perfekt till picknicken

DSC_0085

Bästa godaste picknickbrödet är ett bröd fyllt med tryffelost, prosciutto och spenat. Till en god sallad blir det en helt magisk picknick. Så otroligt praktiskt också att linda in brödet i några ark med smörgåspapper och duka upp. Stor MUMS! Imorgon ska det bli varmt så för oss blir det baddag på ett favvobadställe som jag inte varit på på väldigt länge. 

Tortano

Du behöver

25 g jäst

3 dl fingervarmt vatten

1 12 tsk salt

2 msk olivolja

7 dl vetemjöl

100 g Castello White med tryffel

120 g italiensk skinka av något slag

35 g babyspenat

1 äggula

Gör så här

Sätt ugnen på 225C

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet, salt, olivolja och rör runt så att jästen löses upp. 

2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop det hela till en smidig deg. Jäs i bunken under bakduk i ca 30 minuter. 

3. Skär ost och skinka i mindre bitar. 

4. Tryck ut degen till en rektangel sådär 35×20 cm. Kavla helst inte eftersom du då kavlar bort all luft genom trycket. Strössla över spenat, ost, skinka. Rulla ihop till en rulle och lägg ihop till en krans.

5. Lägg över brödkransen på ett mjölat bakplåtspapper med skarven nedåt. Jäs under bakduk i ca 30 min. 

6. Vispa upp äggulan lite lätt och droppa över hela brödet. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30 min. Låt Tortano svalna på galler. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *