Grilla räkor – Galet gott

Grillade räkor

Hos min bror i början av sommaren blev vi bjudna på godaste grillade räkorna någonsin. Himmel vad gott det var. Så då vi hade middag häromveckan så gjorde jag dem. Alltså, bara gör dem, så härliga och enkla. Här kommer receptet och nu megaladdar vi för några riktigt soliga sommardagar genom att grilla, bada, sola och tanka in lite sommar innan det blir vardag på riktigt igen. 

Du behöver (som förrätt till 4 pers, ca 2 spett var)

500g räkor (välj stora räkor)

1 vitlöksklyfta

½ dl fisksås

½ dl sesamolja

2 msk sweet chilisås

1 tsk flytande honung

1 msk japansk soja 

½ lime (saften)

2 nypor chiliflagor

1 tsk salt

½ kruka Koriander

½ kruka Thaibasilika (eller vanlig)

Gör så här

Gör gärna lite extra marinad, eller spara lite av den du marinerar med, det är gott att servera på sidan, hälla över lite. 

1. Gör marinaden genom att blanda fisksås, soja, pressad limesaft, sweet chili, sesamolja, honung och tillsätt finhackad vitlök, salt, chiliflagor till en marinad. 

2. Blanda räkor med skalet på med marinaden och låt dra någon timma i kylen. 

3. Lägg träspett i vatten medan räkorna marineras, så att de inte brinner upp då de läggs på grillen. 

3. Trä upp räkor på spetten , sådär 4 st/spett (spara gärna marinaden till serveringen för att skeda upp lite vid bordet). Grilla räkorna enbart någon minut på varje sida, dvs halstra. 

4. Hacka koriander och basilika smått och servera på sidan med räkorna. Är du säker på att gästerna gillar koriander och basilika så kan blanda ner dem i marinaden från början. Blir kanongott och extra mycket smak. 

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *